Kavak'ta Hayır Çarşısı Açıldı

Kavak Belediyesi ve Atakum Belediye tarafından Kavak ilçesinde hayır çarşısı açıldı.

Kavak'ta Hayır Çarşısı Açıldı
Ondokuz Mayıs Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'ndeki İlçe Sağlık Müdürlüğü yanında oluşturulan hayır çarşısının açılışına Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Yüksel, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Hasan Basri Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Belediye Özel Kalem Müdürü Mustafa Kemal Demiroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vakıfların önemini anlatan Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, vakıf kurma ve yardımlaşmanın kültürümüzde var olduğunu söyledi.

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, bu tür etkinliklerin, hayır ve yardımlaşmanın önemine işaret etti.

Kavak ilçesinde açılan hayır çarşısının 15. olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayır çarşıları sayesinde örnek nitelikte birlik ve beraberlik sağlandığını söyledi.

Taşçı, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak hepimizin görevi. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle çığ gibi büyüyen yardım hareketimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzünü güldürüyor. Kavak ilçesinde bugün 15'inci mağazamızın açılışını gerçekleştirdik. Çarşının daha da güçlenmesi daha çok ilçemize bu hizmeti götürmemiz anlamına gelecek. Hayırsever vatandaşlarımızdan kullanmadıkları eşya ve giysileri hayır çarşısına ulaştırmalarını istiyoruz. Evimizde hiç kullanmadığımız bir eşya, kullanılabilir bir giysi, başka bir evde gülümsemeye neden olacaktır. Herkesi hayır çarşısına destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Belediye görevlerinin sadece yol, park, meydan yapmakla sınırlı olmadığına işaret eden AK Parti Samsun Milletvekili adayı Hasan Basri Kurt, belediyelerin örnek teşkil edecek bu tür yardımlaşma etkinliklerinde bulunması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA