İngiltere'de Belediye Başkanı Seçilen Türk, Mazbatasını Aldı

İngiltere’de 7 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde ülkenin St. Albans Belediye Başkanı seçilen Mehmet Salih Gaygusuz, mazbatasını aldı.

İngiltere’de 7 Mayıs’ta Başbakan David Cameron’un büyük başarı elde ettiği genel seçimlerde St. Albans kenti Belediye Başkanı olarak Türk asıllı Mehmet Salih Gaygusuz seçilmişti. Gaygusuz, St. Albans’da gerçekleştirilen devir teslim töreniyle mazbatasını aldı. Törene Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Mehmet Salih Gaysusuz’un eşi ve çocukları, St. Albans Belediye Meclisi Üyeleri, Avrupa Türk Demokratlar Birliği İngiltere Yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve İngiliz davetli de katıldı.

Sadece İngilizlerin oyu ile belediye başkanı seçilen Gaygusuz, devir teslim töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında eski İngiltere’ye geldiği günden itibaren ve Belediye Başkanı seçildiği ana kadar geçen sürenin bir seyahat olduğunu ve bu seyahatin kolay olmadığını kaydetti.

Gaygusuz, diğer göçmenlerde görüldüğü gibi daha iyi bir seyahati 1972 yılında daha 16 yaşındayken amaçladığını kaydederek, bu seyahatin kendisine mükemmel bir aile, harika bir eş verdiğini belirtti.

Kendisinin Eski Belediye Başkanı Geoff Harrison’a desteğinden dolayı teşekkür eden Gaygusuz, bölgedeki yardım kuruluşlarına destek vereceğini söyledi.



Gaygusuz’un ardından söz alan eski Belediye Başkanı Geoff Harrion ise duygusal bir konuşma gerçekleştirerek görevi yeni Belediye Başkanına başarılar diledi.

MEHMET SALİH GAYGUSUZ KİMDİR?

1972 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar Beldesi’nde dünyaya gelen Mehmet Salih Gaygusuz, 1972 yılında henüz 16 yaşındayken İngiltere’ye gitti. Burada bulaşıkçılık, garsonluk yapan Gaygusuz daha sonra St. Albans kasabasına yerleşerek lokanta açtı. İngiltere’ye Maureen adlı bir İngiliz ile evlenen ve vatandaşlık hakkı elde eden Türk asıllı Belediye Başkanı, 2006 yılında St. Albans Belediye Meclisi Üyeliğine seçilerek 3 dönem boyunca görevini sürdürdü. 7 Mayıs’ta ülke genelinde gerçekleştirilen genel seçimlerde Muhafazakar Parti’den aday olan Gaygusuz, St. Albans Belediye Başkanı seçildi.
Kaynak: İHA