Hatay'daki Su Zammı

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Hatay İdare Mahkemesi'nin, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin su zammı konusunda yürütmenin durdurulması kararı verdiğini bildirdi.

Atıç, parti il basında ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, halkın, uzun süredir yüksek bedelli su faturası ödemek zorunda kaldığını öne sürdü.

Belediye mecliste AK Parti grubunun, su zammının iptaline ilişkin 3 kez önerge verilmesine rağmen önergelerin gündeme alınmadığını iddia eden Atıç, şöyle konuştu:

''AK Parti meclis grubumuz tarafından HATSU, olağanüstü toplantıya çağrılarak vatandaşlarımızın susuz kaldığını, hizmet alamamakla birlikte çok yüksek su faturası ödettirildiği ifade edilmiş, zammın hem meskenlerde hem de iş yerlerinde iptal edilmesi ve düşürülmesi gerektiği önerilmiştir. Önerilerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP grubu tarafından dikkate alınmamış, vatandaşlarımızın mağduriyetleri hiçe sayılarak görmezden gelinmiştir. Vatandaşlarımıza karşı bu dayatma karşısında daha fazla katlanma imkanı kalmamış, yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaya son vermek amacıyla Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından Hatay İdare Mahkemesi'ne su zammının iptaline ilişkin 17 Mart'ta başvurulmuştu. Mahkeme, 12 Mayıs 2015 tarihli ara kararınca, iş yerleri için uygulanan metreküp fiyatının 8,50 lira belirlenmesine ilişkin kısmının yürütmesinin durdurulması kararı vermiştir.''

Atıç, meskenlere yönelik uygulanan yüksek su bedelleri için de mahkemenin benzer karar vermesini umduklarını kaydetti.

Kaynak: AA