Gezici Alman vekil HDP'ye destek çağrısı yaptı

Gezi olayları sırasında Taksim'e kadar gelen Clauida Roth, bu kez HDP'ye destek çağrısı yaptı.

Gezici Alman vekil HDP'ye destek çağrısı yaptı
Gezici Alman vekil HDP'ye destek çağrısı yaptı
Alman Yeşiller Partisi Başkanı Claudia Roth, Gezi eylemlerinde Taksim'e kadar gelip yaptığı provokasyonlar objektiflere yansımıştı. HDP'nin 'Claudia Yengesi' 7 Haziran seçimleri öncesi bir kez daha sahne aldı ve HDP'ye destek çağrısında bulundu. Roth Türkiye'deki seçemden HDP'ye oy vermerlerini istedi.

'OYUNUZU HDP'YE VERİN ÇAĞRISI'
Kendi Twitter hesabından yaptığı çağrıda Roth şöyle dedi: 'Türkiye'de seçme ve seçilme hakkı olan tüm arkadaşlarıma: Oyunuzu HDP'ye verin. Çünkü HDP Türkiye'de özgürlüğün, adaletin, düzenin, barışın ve bağımsızlığın değerini bilen tek partidir.'

TAKSİME KADAR GELDİ
Yeşiller Partisi Genel Başkanı ve Federal Meclis Milletvekili Claudia Roth, Gezi olayları sırasında Taksim'e kadar gelerek yapılan vandallığa destek çıkmıştı.

Alman basınının Türkiye'de bulunmasını eleştirmesi üzerine Claudia Roth, Türk-Alman Parlamenterler Birliği temsilcisi üyesi olarak gösterilere katılma hakkı ve görevi olduğu şeklinde bir savunmada bulunmuştu.

Almanya'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar ise Roth'un ve Yeşiller Partisi'nin yaptığı bu açıklamaya sert tepki göstermişti.

Gezici Alman vekil HDP'ye destek çağrısı yaptı

Gezici Alman vekil HDP'ye destek çağrısı yaptıOsman Gökçek: Cladiua Roth'un ülkeye girişi yasaklanmalı