Festival Konuklarından Başkan Aksu'ya Ziyaret

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Giresun Aksu Festivali’ne katılan Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Çanakkale ve Zonguldak halk oyunları ekiplerinin temsilcileri Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ettiler.

Festival Konuklarından Başkan Aksu'ya Ziyaret
Belediye Başkanı Kerim Aksu, konuklarını, “Sizleri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Festivalimize ve şehrimize renk kattınız“ sözleriyle karşılayarak “Festivalin en yoğun programını dün yaşadık. Genel Başkanımız ve misafir belediye başkanlarımız vardı. Festivalimiz sizlerle birlikte anlam kazanıyor. Bizim şehrimiz, mutluk insanlar ve uzun yaşayan insanlar şehridir. Üniversitemizde 30 bin öğrenci var. Bu öğrenciler bizim için ayrı bir zenginlik. Belediye olarak sosyal faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Konservatuarımızda 1500 dolayında kursiyerimiz var. AB Projeleri bizim için çok önemli. Dostluk ve barış çok önemli. Bundan sonra sizleri izleme imkanı bulacağım. Tekrar sizlerle başka festivallerde görüşmek ve buluşmak isteriz“ dedi.

Bulgaristan ekibi temsilcisi İvan Savov, 7 yıl önce başka bir ildeki festivalden dönerken Giresun’u gezme imkanı bulduğunu ancak şimdi geldiğinde müthiş bir değişimle karşılaştığını söyledi.

Başkan Aksu, bu tespite memnun olduğunu, Atatürk Meydanı ile şehrin vitrininin değiştiğini, gelecek yıl tamamlanacak Keşap Durağı Meydan Projesi ile değişime devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yurt dışından ve yurt içinden gelen halk oyunları ve dans ekipleri Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya kendi ülkelerini tanıtan hediyeler verirken, Başkan Aksu da konuklarına Giresun Fındığı ve “Fındık Başımızın Tacı Heykeli” hediye etti.
Kaynak: İHA