Digor'da Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kars’ın Digor ilçesinde uçurtma şenliği düzenlendi.

Digor'da Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Digor Kaymakamlığı’nca bu yıl ilki düzenlenen “Uçurtma Şenliği”nde 200 uçurtma gökyüzüyle buluştu. Digor kaymakamı İsa Bolat, Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, kurum ve daire müdürleri ile öğrencilerin katıldığı uçurtma şenliğinde öğrenciler gönüllerince eğlendiler.

Digor Kaymakamı İsa Bolat, “Digor’da ilkini düzenliyoruz. Kardeşlik köprüsü kuralım dedik. Bizle beraber diğer 6 ilçeden merkez ile birlikte 7 ilçeden öğrencilerimiz burada. Her ilçeden çocuklar bizim Digor’daki çocuklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, tabi bunun içinde bir amaç olması gerekiyordu. Bizde ne yapalım diyerek çocukları en mutlu eden şey, baharın gelmesiyle beraber uçurtma festivali düzenleyelim diye düşündük. Bugün ilki düzenleniyor. Toplamda 105 çocuğumuz bizim çocuklarımızla beraber 200 çocuğumuz kardeşlik köprüsü oluşturacaklar Digor’da ümidimiz o, bir birleriyle tanışıp kaynaşacaklar” dedi.

Daha sonra öğrencilere uçurtmaları verildi.

Uçurtmalarını hazırlayan öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturdular. Kaymakam İsa Bolat ve protokol üyeleri de çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Bir anda gökyüzü rengarenk uçurtma ile doldu.

7 İlçenin öğrencilerine Uçurtma şenliği sonrasında döner ikram edildi. Çocuklar bir taraftan uçurtma uçururken, diğer taraftan açık havada kesilen dönerden tattılar.

Digor İlçe Kaymakamlığı’nca bu yıl ilki düzenlenen Uçurtma şenliği yoğun ilgi gördü.
Kaynak: İHA