Burhaniye'de Motor Kazalarının Artması Tedirgin Etti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, son günlerde motor kazalarının artması aileleri tedirgin etti. Havaların ısınmasıyla caddelerde, kasksız motor kullananların sayısında büyük artış gözlenirken Burhaniye Devlet Hastanesi’nin ortopedi servisi de motor kazasında yaralanan gençlerle doldu.

Burhaniye'de Motor Kazalarının Artması Tedirgin Etti
Burhaniye de, yaz aylarının gelmesiyle birlikte motor kazalarında gözle görülür bir artış olurken, aileler de tedirgin olmaya başladı.

Kaza geçiren motorcular, ekipmansız motora binmenin tehlikesini anlatırken, bazı veliler de, motor satın alarak çocukları sevindirmenin yanlış olduğunu anlattı. Motor kazasında bacağı kırılan 20 yaşındaki Engin Atabay” 11 senedir motora biniyorum. Birkaç sefer daha kaza yaptım. Onlardan ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Motora, ekipmanla binilmesini ve gerek olmadıkça binilmemesini tavsiye ediyorum. Çünkü trafikte motorlar hiçe sayılıyor. Kazanın bana verdiği hasar nedeniyle bir sene yatakta yatacağım” dedi.

Ağabeyi Hüseyin Atabay da,” İşte gördüğünüz gibi çok aşırı derecede motor kazası var Burhaniye de. Ben özellikle aile büyüklerine, gençlerimize örnek olmaları için motorları tavsiye etmiyorum. Motora binecek gençlerin motor eğitimi almasını ve ekipman kullanmasını tavsiye ediyorum. Bu kata yaklaşık 15-16 arkadaş geldi. Hepsi motor kazası. Özellikle bunların önüne geçilmesini talep ediyorum” dedi.

Motor kazasında bacağı kırılan bir başka kazazede 35 yaşındaki Özgün Yıldırım da,” Motor kullananın özel elbisesi olacak.. Motor da, kaskından, pantolonundan ceketine hepsi tam olacak yani. Yoksa ben böyle olmayabilirdim. Çok çok daha kötü olabilirdi. Benim şu anda suratım vücudum tanınmayabilirdi. Bacaklarımdan başka bir yerimde yara yok. Çünkü, kast vardı. Motor ceketi vardı. Asfaltta sürüklendim. Motora biniyorsan her şeyin tam tekmil olacak” dedi.

Çocukların motorla sevindirmenin yanlış olduğunu anlatan Adalet Taşer de,” Bütün annelere babalara sesleniyorum. Hiç kimse çocuğuna iyilik yapmıyor motor almakla. Kimse motorla sevindirmek istemesin. Anneler ağlamasın artık. Motor aldım da çocuğumu sevindirdim dememeli” dedi.

Fotoğrafçı Mehmet Kayalı da,” Evet ben de eski motorcuyum. Yıllarca motor kullandım. Ama, motor sürücülerinin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Kıyafetlerini giymeleri gerekiyor. Kasklarını takmaları gerekiyor. Günümüz şartlarında biliyorsunuz trafik çok yoğun işliyor. Özellikle bu aylarda sezon açıldı. Körfez çok kalabalık. Motor sürücülerini buradan uyarıyorum. Lütfen dikkatli olun. Kaskınızı mutlaka takın” dedi.

Kaynak: İHA