Başkent'te Özel Okuldaki Zehirlenme

Başkent'teki Doğa Kolejinin, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerinden bazılarının velileri, çocuklarının tahlillerinde, salmonella ve tifo virüsüne rastlandığı iddia etti.

AA muhabirine bilgi veren Doğa Koleji'nde eğitim gören 6,5 yaşındaki Mahir Onat Yıldırım'ın annesi Elif Yıldırım, aynı gün birçok öğrencinin hastanelere başvurduğunu öğrendiklerini belirtti.

Eşi ve kendisi sağlıkçı olduğu için çocuklarının tedavisini evde yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Oğlumuzun kültür sonuçlarını hastaneye gönderdik ve samonellaya rastlandı. Birçok arkadaşımızın çocuğunda da aynı virüs olduğunu, bazılarında ise tifo olduğunu öğrendik" dedi.

Doğa Koleji yetkilerinden kimsenin kendilerini aramadığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu konuda ben Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na şikayette bulunarak, müfettiş gönderilmesini talep ettim. Bu konuda hukuki yollara da diğer velilerle başvuracağız."

- "Hukuki yollara başvuracağız"

Öğrenci velisi Sanem Baykoçak da 6.5 yaşındaki oğlu Demir'in salı günü mide bulantısı, kusma ve ishal ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirdiklerini söyledi.

Bir özel hastanede yatarak tedavi gören Demir'in bir gün önce okulda düğün çorbası, bezelye, pilav ve browni yediğini belirten Baykoçak, yiyeceklerin hangisinin zehirlenmeye neden olduğunun henüz belirlenemediğine dikkati çekti. Baykoçak, okul yetkililerinin yaşanan durumla ilgili net bir açıklama yapmadığını ve yemek firmasını suçladıklarını bildirdi.

- Gıda zehirlenmesine rastlandı

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok ise salı gününden itibaren hastanelerine aynı okuldan yaklaşık 30 öğrencinin getirildiğini söyledi.

İlk gelen vakaların kültür sonuçlarının çıktığını kaydeden Altok, gıda zehirlenmesine rastlandığını dile getirdi. Altok, "Diğer hastanelerde salmonella virüsüne rastlandığını duydum ama bu olasılıkla besin zehirlenmesi tipidir diye düşünüyoruz. Aileler çocuklarına bol sıvı tükettirsinler" değerlendirmesinde bulundu.

- Rapor alan 160 öğrenci var

Doğa Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Ayfer Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığına ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yemek ve sulardan numune gönderdiklerini ve sonucunu beklediklerini söyledi.

Rapor alan 160 öğrenci olduğunu ayrıca öğretmenler ve yöneticilerden rahatsızlananlar olduğunu dile getiren Erdem, "Sebebini bulmaya çalışıyoruz. Son derece üzgünüz. Çünkü bunlar çocuk olduğu için daha çok hassasiyetimiz var" dedi.

Ailelere yazı gönderdiklerini ve tek tek aradıklarını iddia eden Erdem, kendisinin de İstanbul'dan gelerek, hastanede tedavi gören çocukları ziyaret ettiğini söyledi.

Zehirlenmenin neden kaynaklandığını tespit edemediklerine vurgu yapan Erdem, tahlil sonuçlarının önümüzdeki hafta çıkmasını beklediklerini aktardı.

Pazartesi günü Doğa Koleji'nin Çukurambar Kampüsü ve Mebusevleri Anaokulunda eğitim öğretim gören öğrenciler, yedikleri öğle yemeğinin ardından rahatsızlanarak, yüksek ateş, mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleriyle Gazi Üniversitesi Hastanesi ve çevredeki diğer hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Sayıları 100'ün üzerinde olan öğrencilerden bazıları ayakta tedavi edilirken, bir kısmı da yatarak tedavi görüyor.

Kaynak: AA