Aydın'da Meslek Liseliler Öğrendiklerini Sergiledi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde mesleki eğitim gören lise öğrencilerinin yıl içinde yaptıkları faaliyetlerin sergilendiği 2. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı başladı.

Aydın'da Meslek Liseliler Öğrendiklerini Sergiledi
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’da 2 gün boyunca devam eden olan 2. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın açılışa Vali Yardımcısı Halil Canavar, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Efeler İlçe Müdürü Mustafa Özmen, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

30’u aşkın faaliyetin sunulduğu fuarın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Yalçınkaya, "Aydın’da 2. kez gerçekleştirdiğimiz Mesleki Teknik Eğitim Fuarı’nda öğrencilerin kendi becerileriyle kendi çalışmalarıyla yaptıkları bu güzel eserleri sergileme imkanı bulduğumuz için çok mutluyuz. Gençler TEOG sınavlarından sonra gelecekleri için kararlar vermek durumundalar. Hangi mesleğe gireceklerse hangi okullarda okuyacaklarsa bunlarla ilgili kritik kararlar verecekler. Karar verme noktasında gençlerde farkındalık oluşturmak açısından mesleki teknik eğitim fuarlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bu fuarlara, özellikle gençlerin istediği, sevdiği ve ileride başarılı olabileceği bir meslek dalında yürümeleri için değer veriyoruz. Bu nedenle özellikle gençlere bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Milli eğitim ile İŞKUR camiasının bu etkinlikleri oluşturması nedeniyle gelecek için önemli işlere imza attıklarını söyleyen Vali Yardımcısı Halil Canavar da, "Hepimizin bildiği gibi mesleki eğitim, eğitim öğretimin en önemli kısımlarından biridir. Mesleki eğitim okulları gelişim ülkemizin iş gücü talebini karşılayabilmek, nitelikli eleman yetiştirmek ve piyasanın arzuladığı her türlü beceriye sahip kişileri yetiştirmek üzere kurulmuş bizim göz bebeği okullarımızdır. Elbette ki bu okulların yegane gayesi ara eleman yetiştirmek değildir. Hepimizin bildiği gibi artık üniversiteye geçiş aşamasında katsayı uygulaması kaldırılmıştır. Meslek okulları öğrencilerimiz de artık muzdarip olmayacaklar. Meslek lisesi öğrencilerimiz ister mesleki alanda kendilerini geliştirebilirler isterlerse de üniversite tercihi yapabilirler. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş-kur Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu fuarın bizlere yeni ufuklar açmasını temenni ediyor emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Fuarda Mimar Sinan, Murat Hale Küçükoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Osman Gazi, Zübeyde Hanım, Güzelhisar ve Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Dalama Çok Programlı Anadolu Lisesi, Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi tasarımlarını sergiledi. Faaliyet kapsamında sağlık, ulaşım, enerji gibi bir çok alanda gündelik hayatı kolaylaştıran ürünler tanıtıldı. 22 Mayıs Cuma günü de gösterimi devam edecek olan halk tarafından yoğun ilgi görüyor.
Kaynak: İHA