'Türkiye-Suriye Dostluk Festivali'

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye öncülüğünde "Türkiye-Suriye Dostluk Festivali" düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan festivalde Türk ve Suriyeli vatandaşlar geleneklerine ve yörelerine uygun yemekleri, el işi ürünleri, çeşitli hediyelik eşyaları beğeniye sundu.

Programda Türk ve Suriyeli çocuklar için oyun alanları kurularak çeşitli ikramlar yapıldı. Ayrıca çocuklar için müzik dinletisine yer verilen etkinlikte masa tenisi turnuvası düzenlendi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı gelen misafirlere kucak açtıklarını belirterek, Suriyelilerle geçmişi köklü temellere dayanan tarihi ve akrabalık ilişkileri olduğunu vurguladı.

Suriyelilere gösterilen sıcak yaklaşımların diğer ülkelere örnek olduğunu aktaran Şanverdi, "Reyhanlılı kardeşlerimiz bir duruş sergilemektedir. İlçe nüfusumuz kadar, yaklaşık 70 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bu amaçla Türk ve Suriye halklarının dostluğunu pekiştirmek ve kardeşlerimizle Reyhanlı'yı tüm dünyaya göstermek için 'Türkiye-Suriye Dostluk Festivali'ni düzenledik" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Kaymakam Yusuf Güler ile Suriyeliler ve Reyhanlıların katıldığı festival, yarın saat 20.00'de sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA