Türkiye Doğal Beslenme Ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi

Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin işbirliğyle düzenlenen "Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi", Bilecik'te törenle başladı.

Türkiye Doğal Beslenme Ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Bilecik'in genç ve dinamik üniversitesinden büyük beklentilere sahip olduğunu belirterek, üniversitelerin çıtayı yüksek tutarak üniversite dışı organizasyonlara üniversite dışı kurumlara da bir hedef gösterdiğini söyledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniverstesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise insanlığın fen ve bilimin sağladığı imkanlarla refah noktasında çok büyük boyutlara ulaştığını ve insan gibi yaşamak konusunda çok gerilere gittiğini bildirdi.

Binlerce yıl içerisinde denenerek günümüze kadar süzülmüş geleneksel beslenme tarzlarının yeniden hatırlatılması gerektiğini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"İşte bu zirve bu açıdan çok önemli. 'Sakarya Havzası' dediğimiz yaklaşık 40 kilometrelik mikro klimanın hakim olduğu olağanüstü verimli toprakların bulunduğu alan ama devletimizin idare edenlerinin de gözünden kaçmış. Devlet bunu politikası olması gereken ve bu haliyle Marmara Bölgesi'nin toplam meyve ve sebze ihtiyacını büyük oranda karşılayabilecek bir potansiyele sahip. İşlenmemiş, eğer işlenmemeye devam ederse çok yakında küresel şirketlerin kira ya da satın alma yoluyla mutlaka ele geçirecekleri bir potansiyele ülkemizin ve devletimizin dikkatini çekmek istedik. Henüz bu bölgenin toprakları zehirli kimyasal sanayi ile tanışmamışken lütfen bu bölgeye zehirli kimyasal sanayi getirmeyelim."

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi Genel Koordinatörü ve Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman da zirve hakkında bilgi verdi.

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 23 Mayıs Cumartesi günü Bilecik ve Söğüt gezisi ile sona erecek.

Kaynak: AA