Tunus'taki Müze Saldırısı

İtalyan güvenlik güçleri, Tunus'taki Bardo Müzesi'ne mart ayında düzenlenen saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen bir Faslıyı Milano'da yakaladı.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, polisin dün akşam Milano yakınlarındaki Gaggiano'da düzenlediği operasyonda, aralarında dört İtalyanın da bulunduğu 24 kişinin hayatını kaybettiği Tunus'taki müze saldırısının sorumlularından biri olduğu ifade edilen 22 yaşındaki bir Faslı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişinin, Tunus makamları tarafından saldırı zanlısı olarak aylardır arandığı belirtildi.

La Repubblica gazetesinin haberinde, zanlının, saldırıdan bir ay kadar önce göçmenlerin geldiği tekneyle İtalya'nın Porto Empodocle limanına ulaştığı ancak Agrigento Emniyeti tarafından sınır dışı edildiği, 18 Mart'taki saldırıyı gerçekleştirdikten sonra yine bir botla İtalya'ya geldiği iddiasına yer verildi. Zanlının, yakalandığı yerde, İtalya'da düzenli oturum izni bulunan ailesiyle kaldığı kaydedildi.

Başbakan Matteo Renzi, Twitter'daki hesabında, güvenlik güçleriyle gurur duyduğunu belirterek teşekkür etti.

Öte yandan göçmen, İslam, AB karşıtı aşırı sağcı Kuzey Birliği Partisi'nin lideri Matteo Salvini, son gelişmeler ışığında göçmenlerin ülkeye girişinin durdurulmasını ve Avrupa içinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen Anlaşması'nın askıya alınmasını istedi.

Tunus'ta 18 Mart 2015'te düzenlenen müze saldırısında 24 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA