Taşköprü'de Asfaltsız Yol Kalmayacak

Taşköprü Belediyesi tarafından asfalt ihtiyacı bulunan caddelerin alt yapıları tamamlanarak sıcak asfalt kaplama çalışmaları başlatıldı.

Taşköprü'de Asfaltsız Yol Kalmayacak
Süleyman Demirel Caddesi’nden başlayan çalışmalar kapsamında Yaşar Okuyan Caddesi, Hüseyin Alpdoğan Caddesi, Şehit Mehmet Sözen Caddesi’nin bir kısmı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mustafa Sıtkı Erkek Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Şehit Adem Akman Sokak’ta sıcak asfalt çalışması yapılacak.

Süleyman Demirel Caddesi’nden başlayan asfalt çalışmasına katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 2009 yılında göreve geldikleri günden buyana ilçedeki en büyük eksikliklerden birinin asfalt sorunu olduğunu ve bundan kendilerinin de rahatsız olduklarını kaydetti.

Ancak kilitli parke ve sıcak asfalt olmayan alanlarda her yıl 50 bin metrekare kilitli parke çalışması yatıklarını belirten Hüseyin Arslan, “Taşköprü’nün satıh kaplamalı olan asfalt alanları artık sorunlu hale geldi. Yeni yaptığımız yolların da asfalta ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yaklaşık 70 bin metrekare sıcak asfalt kalitesi ve niteliği yüksek dozda asfaltı Kastamonu Belediyesi ile yaptığımız protokolle sıcak asfalt kaplama yolu yapmaya başladık. Zaten yaşanabilir bir kent olan Taşköprü’nün daha da yaşanılır olması için çalışmalarımız devam edecek. Uzun süredir bu kapsamda yapılmayan asfalt çalışması ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA