Suşehri'den Kısa Kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Cumhuriyet Üniversitesine bağlı, Suşehri Sağlık Yüksek Okulu ve Timur Karabal Meslek Yüksekokulu öğrencileri, köy okulunu boyadı.

Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler, ilçeye bağlı Yaygınsöğüt köyündeki İlköğretim Okulunun boyası yaparak, okulda öğrenim gören 18 öğrenciye çeşitli hediyeler verdi.

Kredi Yurtlar Kurumu Suşehri Yurt Müdürü Aşkın Tezgelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun boyanması için ilçede bulunan esnaflardan para toplandığını ve boya alındığını söyledi. Sosyal sorumluk projeleri kapsamında başlattıkları uygulamayı gelecek yıl daha geniş kapsamlı yapmayı hedeflediklerini belirten Tezgelen, "Bu çalışmaya başlamadan önce, Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle istişare yaptık. Bu köyümüzün okulunun boyanmasını ve tadilatının yapılmasını istediler. Sponsorlar sayesinde önce boyalarını hazırladık ve öğrencilerimizde katkılarıyla boyasını yapıyoruz. Bu konuda bizlere destek verenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu projemizi önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı yapacağız" ifadesini kullandı.

- Suşehri Belediyespor- Gemerek Yeniçubukspor'a 3-2 yenildi.

Sivas Amatör Küme takımlarından Suşehri Belediyespor Gemerek Yeniçubukspor'a 3-2 yenildi.

Suşehri ilçe stadyumunda oynanan amatör küme müsabakasında, takımlar üstün performans sergileyerek, futbol severlere keyifli dakikalar yaşattı.

Karşılaşma sonucunda ev sahibi Suşehri Belediyespor, ilk karşılaşmada Gemerek Yeniçubukspor'a 3-2 yenilerek mağlup oldu.

Karşılaşmayı izleyen Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, amaçlarının ilçede sportif faaliyetleri artırmak olduğunu belirterek, "Galip gelmek de var, mağlup olmak da. Amacımız ilçe halkına güzel bir aktivite sunmaktır. Takımımızı kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA