Sarıcaoğlu'ndan 'Ata Yolu Yürüyüşü'ne Davet

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 24 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan Ata Yolu Yürüyüşü’ne herkesi davet etti.

Sarıcaoğlu'ndan 'Ata Yolu Yürüyüşü'ne Davet
Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) işbirliği ile bu yıl 4.sü tekrarlanacak olan Ata Yolu Yürüyüşü’nün 24 Mayıs 2015 Pazar günü yapılacağı açıklayan Başkan Sarıcaoğlu, "1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını Anadolu yollarında coşkuyla ilk karşılayanlar Kavaklılar olmuştur. İlçe tarihimizi yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz ‘Tarihe Yolculuk’ etkinliğimiz de tüm halkımızı bu kutlu yürüyüşe davet ediyorum. Samsun’dan yola çıkılarak, Kavak’a gelinecek. Ata Yolu’ndan belki birçoğumuz ilk defa geçecek, ancak bilinmeli ki, bir millet esaretten özgürlüğe bu yol ile ulaştı. Bu tarihi yaşamak ve yaşatmak için herkesi bu kutlu yolculukta görmek istiyorum" dedi.

Program; 24 Mayıs 2015 pazar günü saat 10.00’da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanılacak. 10.30’da hareket edilip Ata Yolu’ndan Kavak’a gelinecek. Kavak Atatürk Parkı’nda 13.00’te tören düzenlenecek.
Kaynak: İHA