Kocaeli Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'yi sağlık teknolojilerinde üreten bir noktaya taşıyacağız. Dünyayla yarışta var olma, o yarışta tarihi geçmişimizde var olduğu gibi, dünyaya zenginlik, medeniyet sunan bir noktayı hedefliyoruz" dedi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni
Müezzinoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin vatandaşlara inanarak ve güvenerek kurulduğunu söyledi.

Türkiye'nin eski günlerine dönmesini isteyenler olduğunu savunan Müezzinoğlu, AK Parti'nin milletin ortak hayallerini gerçekleştirmek için büyük çalışmalar hayata geçirdiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin birçok alanda sessiz devrimler yaptığını dile getirerek, Türkiye'nin sağlıkta her türlü tıbbi donanıma kolay ulaşabileceği, vatandaşların ileri teknolojiyle tedavi olabileceği ortamı sağladıklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, 2000'li yıllarda rahatsızlık geçiren turistlerin Türkiye'den uçak ambulansla götürüldüğünü anımsatarak, "Bize şunu diyorlar veya dedirtiyorlardı, 'adamların vatandaşları ne kadar kıymetli, biz o günleri görmeyiz.' Bakınız, şimdi geçen hafta Yozgatlı vatandaşımız İsviçre'de rahatsızlandı, evlatları bizi aradı. 'Maddi imkanlarımız elvermiyor, getirmek istiyoruz' dediler. Ambulans uçağımız gitti, İsviçre'den aldı. Büyük Türkiye bu. Hatta eski Türkiye'yi isteyenler, 'bu millet o hizmete de layık değil' diyorlardı. Bugün dedikleri gibi 'bu şehir hastanelerine bu millet layık değil' diyen bir CHP zihniyeti var" şeklinde konuştu.

TBMM'de şehir hastaneleriyle ilgili yasal düzenleme yaptıklarını, ancak CHP'nin durumu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü belirten Müezzinoğlu, katılımcılara bu süreci anlattı.

Müezzinoğlu, hizmetleri dolayısıyla temeli atılan şehir hastanesi yerleşkesine "Vecdi Gönül" ismini vereceklerini bildirerek, "Bu yer daha önce cephanelikti. Yüklenici firma, cephanelikle ilgili, mayın aramasıyla ilgili yasal zorunluluk nedeniyle 4-5 ay gecikme oldu. CHP'li vekiller diyor ki 'niye geciktiniz?' Mayın nedeniyle arazide yasal zorunluğu yerine getirmeye çalışıyoruz, kamuoyuna 'gecikme suçlusu' olarak bizi gösteriyorlar. Bu zihniyet böyle bir zihniyet. İftira atar, dedikodu yapar, engel olur, sonra da 'halkçıyım' der. Lafla halkçılık olmaz" ifadesini kullandı.

- "Birileri, Mustafa Kemal Atatürk'ü kullanıyor"

Türkiye'de 26 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesinden bir kısmının inşaatlarının sürdüğünü aktaran Müezzinoğlu, 2016'da bir kısmının, 2017'de de diğer bölümünün hizmete alınacağını, Türkiye'nin sağlık turizminde daha iyi bir mevkiye geleceğini söyledi.

Müezzinoğlu, toplam 36 bin yatak kapasiteli 226 hastane yaptıklarını vurgulayarak, "Ey CHP, siz bu hastanelerin inşaatlarını devam ettirebilir misiniz? Ambulans uçaklarımıza mazot doldurabilir misiniz?" dedi.

"Birileri, Mustafa Kemal Atatürk'ü kullanıyor. Birileri Atatürk'ün gölgesine yatmış, yan gelip sefasını sürüyor" diyen Müezzinoğlu, "Dün 19 Mayıs'ı kutladık. Fakat o milli ruhu, Atatürk'ü anma ve anlama kısmına bu Atatürk'ü kullananlar bakmalı. Atatürk, milli mücadeleyi milletle verdi. '23 Nisan 1920'de egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' demişti, darbecilerin, tuzakçıların, medyanın, güç odaklarının, Pensilvanya'nın değil" değerlendirmesinde bulundu.

- "Milli iradeye sahip çıkacağız"

Müezzinoğlu, 2002'de Türkiye'deki ambulansların durumundan bahsederek, sözlerine şöyle devam etti.

"Şu anda 95 bin yatak kapasiteli hastaneleri yapıyoruz, bir taraftan şehir hastaneleri, bir taraftan kamu hastaneleri. Önündeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli ileri teknolojiyle donatılan, son derece modern ve konforlu hastaneler yapan dünyada bir başka ülke yok. Buraların tıbbi donanımları var, tıbbi cihazları var, binlerce ameliyathane lambası, binlerce ameliyathane masası, binlerce ameliyathanenin kullanım cihazları, yoğun bakım ünitelerine binlerce ürün ve cihaza ihtiyaç var.

O nedenle Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurduk ve Biyoteknoloji Başkanlığıyla sağlık endüstrisinde sağlığı sadece tüketen değil, tükettiklerimizi de üreten, ürettiklerini dünyaya pazarlayan bir ülke olacağız."

Türkiye'nin 4 yıl sonra kendi milli aşısını üreteceğini, bu konuda ihale süreçlerini başlattıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Kan ürünlerimizden, kendi kanımızdan ilaç olarak üretilen ve dünyaya her 500 milyon ödediğimiz o parayı, ülkemizde o ilaçları üreterek hem insanımıza sunacağız, hem de dünyaya ihraç edeceğiz. Şimdi artık 7 yıl alım garantili süreçleri başlattık. Türkiye'yi sağlık teknolojilerinde üreten bir noktaya taşıyacağız. Dünyayla yarışta var olma, o yarışta tarihi geçmişimizde var olduğu gibi dünyaya zenginlik, medeniyet sunan bir noktayı hedefliyoruz. Bir şeye ihtiyacımız var, milli iradeye sahip çıkacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA