Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Çinli Doktorlara Yasak

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin, yerel yasalara uymadıkları gerekçesiyle Çinli doktorlar ile hastanelerin ülkede çalışmalarını yasakladığı bildirildi.

DKC Sağlık Bakanı Felix Kabange, yaptığı basın açıklamasında, "Ülkede bazı yasaklı tahliller yaptıkları ve tamamlayıcı gıdalar kullandıkları için bugünden itibaren Çin tıbbı uygulayan kuruluşlar kapatılmıştır" dedi.

Çinlilerin ülkede eczane ya da sağlık kuruluşu açma konusunda hiçbir yerel yasaya saygı göstermediklerini kaydeden Kabange, çok sayıda ihlalin tespit edildiğini dile getirdi.

Kabange, "Kongo çöplük değildir. Eğer çalışmak isterlerse standartlar çerçevesinde yapmalılar. Bizim kalkınmak için herkese ihtiyacımız var. Sağlığı ciddiye almalıyız" diye konuştu.

Söz konusu yasak, 7 yıldan beri ülkede bulunan ve özellikle de Lubumbashi, Kinşasa ve Mbuji-Mayi kentlerinde ikamet eden Çinli doktorları kapsıyor.

Resmi verilere göre Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaklaşık 10 bin Çinli bulunuyor ve çoğu ülkenin doğusundaki Katanga kentinde ikamet ediyor.

Kaynak: AA