Culha Açıklaması 'Enkaz Edebiyatı Yapmayacağım'

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Enkaz edebiyatı yapmayacağım. Bu kimseye bir şey getirmez. Burada asıl olan göreve geldik görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Yetki ve teknik imkinlarımız çok hoş değil ama bir şeyler yapıyoruz” dedi.

Culha Açıklaması 'Enkaz Edebiyatı Yapmayacağım'
Gümüş Otel’de düzenlenen değerlendirme toplantısında gazetecilerle buluşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Çöp Transfer Merkezi Projesi ile Sahil Projesi’ni önemsediklerine dikkat çekip vahşi depolama merkezini Arsuz ilçesinde bertaraf edeceklerini kaydetti.

Çöp Transfer Merkezi’nin şehrin 30 yıllık kanayan yarası olduğunu ifade eden Culha, “Çöpler site alanına dökülüyordu. Bu durum Arsuz halkını oldukça mağdur ediyordu. Gelir gelmez bunu önemsedik. Bundan sonra toplanacak çöpler kurulacak olan merkeze gidecek depolanmadan oradan mekanik bir sistemle dökülüp alttan tırlarla Katı Atık Bertaraf tesislerine gidecek. Dolayısıyla Arsuz’da vahşi depolama merkezi olmayacak” diye konuştu.

Arsuz ilçesinin turizm açısından tanıtımı için sahil projesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Culha, yaklaşık 10 aydan bu yana Arsuz sahil kordonu üzerinde bulunan mülk sahipleri ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade edip projenin start aldığını söyledi.



Konuşmalarında 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nın görevlerini kısıtladığını belirten Culha, Arsuz’da birçok kırsal alan olduğunu söyleyip bu bölgelerin sinek üreme merkezi haline geldiğini kaydetti.

Arsuz ilçesine katılan köy mahallelerinin yollarının perişan olduğunu söyleyen Culha, bu yolların toparlanması için ise ciddi bir efor sarf ettiklerini söyledi.



Öte yandan, ilçede bulunan tarım arazilerini işaret edip sulama suyunun Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu belirten Başkan Culha, Arsuz Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kanaletlerini kontrol ettiklerini nehirden gelen suyu kanaletlerle buluşturup vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Culha yapılan bu hizmet için; “Bu bizim görünmeyen hizmetlerimiz” dedi.

Arsuz Belediyesi’nin DİSK Genel - İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesinin Türkiye’de ön sıralarda olduğunu belirten Başkan Culha, şöyle konuştu:

“Belediye personelimizle toplu iş sözleşmesi izledik. Tek celsede üç buçuk saatlik süren bir oturumla anlaşmayı sağladık. Türkiye’de çok ön sıralarda bir sözleşme imzaladık. Biz arkadaşlarımızın memnuniyetini hedef aldık işçi arkadaşlarımızındı bu memnuniyeti bizlere dönecektir. Ben bunun inancındayım. Yılda iki ikramiye alınıyor. Bizim hizmet alımından gelen işçilerimize ortalama 1500 TL para ödeniyor.”

Son olarak Arsuz Belediyesi’nin ilçeye yatırım yapmak isteyen herkese kapılarını sonuna kadar açtığını söyleyen Başkan Nazım Culha, Arsuz’un cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti.

Başkan Culha’nın sona eren konuşmalarının ardından belediyenin hizmetleri slayt olarak gazetecilere izlettirildi. Daha sonra başkan Culha gazeteciler ile birlikte Arsuz’da yapılan hizmetleri yerinde inceledi.
Kaynak: İHA