Bu Ramazan Da İmamsız Kalmak İstemiyorlar

Şenkaya ilçesine bağlı Şenpınar Köyü bir yıldır imam bekliyor.

Bu Ramazan Da İmamsız Kalmak İstemiyorlar
Şenkaya ilçesine bağlı Şenpınar Köyünde bir yıl önce tayini çıkarak köyden ayrılan imamın yerine bir türlü imam atanmaması köylülerin tepkisine neden oldu.

Yaklaşık bir yıl önce köyün imamının tayinin çıkmasının ardından boşalan kadroya imam atamasının yapılmaması köylüleri zor durumda bıraktı.

Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte bir yıldır imamsız idare ettiklerini belirten köy sakinleri geçen yıl Ramazan ayında da imamsız kaldıklarını belirterek yetkililere sitem ettiler.

13 aydan beri imamsız kaldıklarını dile getiren köy sakinlerinden Muhammet Kaya “Ramazan yaklaşıyor. Geçen yıl Ramazan’da da imamımız yoktu. Girişimlerimizden hiçbir sonuç alamadık. Bu yıl da Ramazan ayında imamsız kalmak istemiyoruz. Lütfen yetkililer bu duruma bir çare bulsun” şeklinde çaresizliklerini ifade etti.

Şenkaya ilçesine 40 kilometre mesafede olan Şenpınar köyünde 40 hanenin yaşadığını aktaran köy sakinlerinden Muhammet Kaya, Ramazan ayı öncesi bu sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Kaynak: İHA