Başkan Karaosmanoğlu Sanayici İş Adamları İle Buluştu

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Genç İşadamları (İZGİAD) ve Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları (KOTSİAD) dernekleriyle bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İZGİAD ve KOTSİAD temsilcilerini konuk etti. Hizmetler noktasında fikir alışverişinin gerçekleştiği görüşmelerde, iş dünyasının fırsatları değerlendirmede derneklerin rolü üzerinde duruldu. İZGİAD Başkanı Yusuf Erenkaya ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Karaosmanoğlu’na yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi de aktardılar.

Ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “İZGİAD gibi dernekleri toplumumuz açısında çok önemsiyorum. Çünkü derneklerimiz bir eğitim yeridir, mekteptir. Ülkemizde demokrasi buralarda yeşerecek ve güçlenecektir. İnsanımızın yeteneklerinin ortaya çıkmasında ve fark edilmesinde derneklerimiz payı da bir hayli büyüktür. Demokrasi, hava ve su kadar önemlidir. Demokrasinin olduğu yerlerde gelişmenin olduğunu görmekteyiz. Ülkemizin güçlenmesi her ne kadar siyasi istikrarın devamlılığıyla alakası olsa bile, ticaret olarak dünyada daha çok hâkim olmalıyız. Çin’e dahi mal satmalıyız. Bizler güçlü bir ülkenin onurlu vatandaşıyız. Ancak bunu daha sağlam temellerde yükseltmeliyiz. Katma değeri yüksek ürünler üreterek dünyanın her yerinde söz sahibi olmalıyız. Ülkemizde insan hakları ve özgürlüklerin gelişmesi Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bunun daha iyi noktalara gelmesi, gelişmişlik olarak ülkemize daha olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır” sözlerini sarf etti.

Kocaeli Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOTSİAD) Başkanı Mehmet Allak ve yönetimiyle buluşmasında, dernekler vasıtasıyla bilgi ve tecrübe paylaşımının öneminden bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “İş dünyamız sizler vasıtasıyla fırsatları değerlendirmede daha etkin olacaktır. Hükümetimizin çıkardığı teşviklerden faydalanma noktasında sizin vereceğiniz bilgiler çok önemlidir. Gerek yurt içi gerek yurt dışındaki fırsatlardan haberdar olmalarında da sizler öncü olacaksınız” şeklinde konuştu.

KOTSİAD Başkanı Mehmet Allak da, Büyükşehir hizmetlerini yakından takip ettiklerini söylerken, “Başta çevre olmak üzere şehrimizin geçmiş 10 yılda büyük sorunları vardı. O dönemler siz bizden sabırlı olmamızı istemiştiniz. Hamdolsun kentimizde o günler geride kaldı” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu görüşmede KOTSİAD yönetimine ulaşım projeleri hakkında bilgi de aktardı.
Kaynak: İHA