Aile Hekimlerinden İş Bırakma Eylemi

Aile hekimleri ve sağlık görevlileri çalışma koşullarını gerekçe göstererek Hatay ve İçel'de 3 günlük iş bırakma eylemine başladı.

Aile Hekimlerinden İş Bırakma Eylemi
İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan grup "Sağlık haktır, satılamaz", "Angarya nöbete hayır" dövizleriyle Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne doğru yürüdü.

Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aras, yaptığı açıklamada, 5 aydır aile sağlığı merkezi çalışanlarına hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak, cumartesi günleri "nöbet" adı altında fazla çalışma dayatıldığını savundu.

Sağlık örgütlerinin Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yaptığı görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ifade eden Aras, şöyle devam etti:

"Sağlık örgütleri, sağlık çalışanlarının haklarını savunurken, halkın sağlık hakkını savunmaktan hiç bir zaman geri durmamıştır. Bizler koruyucu sağlık hizmetlerinin önemsendiği, halka yeterli muayene sürelerinin ayrıldığı, sağlık hizmetlerinin toplumun gereksinimlerine göre sunulduğu bir sağlık ortamı istiyoruz. Bizler birinci basamak sağlık çalışanları olarak bugün ve sonraki iki gün fazla çalışma ve işten atma tehditlerine karşı 3 günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

- İçel

Özgür Çoçuk Parkı'nda toplanan bir grup aile hekimi çevredeki vatandaşlara broşür ve lokma dağıtarak eylemlerine destek istedi.

Grup daha sonra çeşitli sloganlar atarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar yürüdü ve bina önüne siyah çelenk ile tabut bıraktı.

İçel Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Antmen, grup adına yaptığı açıklamada, eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık ve özlük hakları için grev yaptıklarını söyledi.

Şartların kendilerini bu iş bırakma eylemini yapmak zorunda bıraktığını öne süren Antmen, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemsendiği bir yapı istediklerini dile getirdi.

Grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA