2. Balıklandırma Ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi, balıklandırma ve rezervuar yönetiminin, kaynakların yeni nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

2. Balıklandırma Ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce "2. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu" düzenlendi.

Çelebi, sempozyumda, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak genişleyen ekvator kuşağının, insanları beslenmek için yeni arayışlara ittiğini söyledi.

İnsanların, hayvansal protein ihtiyaçlarının yüzde 40'ını deniz ürünlerinden karşıladığını ifade eden Çelebi, gelecekte su ürünlerinin daha fazla talep edileceğini dile getirdi. Çelebi, kıyı bandına doğru giden göç hareketlerinin bu savı kanıtladığını belirtti.

Dünyadaki su ürünleri üretiminin yaklaşık 160 milyon ton olduğuna işaret eden Çelebi, şöyle konuştu:

"Bunun 91 milyon tonu avcılıktan, 70 milyon tonu ise yetiştiricilikten. Ülkemizde ise yıllık 600-700 bin ton su ürünleri üretimi var. Bunun yüzde 60'lık kısmı avcılıktan, yüzde 40'lık kısmı yetiştiricilikten sağlanıyor. Bu noktada üretimde avcılık ve yetiştiricilik iki önemli argümanken, üçüncü argüman olarak balıklandırma ortaya çıktı. Balıklandırma ve rezervuar yönetimi, gelecek yüzyıllarda kaynakların yeni nesillere aktarılması konusunda büyük önem taşıyor."

Çelebi, ülke genelindeki göl ve göletlerin değerlendirilmesi için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini de bildirdi.

Sempozyum, 22 Mayıs'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA