Saray'da Tarihi Projenin Temeli Atıldı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan içme suyu tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Tesisin, 5 bin tonluk gömme su deposu, klorlama tesisi gibi sistemleri içinde barındıracağı kaydedildi.

Saray'da Tarihi Projenin Temeli Atıldı
Saray Belediyesi’nce 2009 -2014 döneminde Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve dönemin Belediye Meclis Üyeleri tarafından projelendirilen ve İller Bankası’ndan yüzde 50 hibe desteği sağlanarak uygulanmaya başlanan, Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte de proje borcunun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devir olmasıyla devam eden Saray tarihinin en önemli projeleri olan 16 milyon maliyetli Kanalizasyon ve Su Hattı Projeleri projesinin temeli atıldı.

Saray Güneşkaya Mevkii’nde düzenlenen törene CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ Şube Müdürleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Bugün bizim için çok önemli bir gün, hepimiz bugün tarihe tanıklık ediyoruz. Açılışımıza katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizde Saray’ımızı masaya yatırdık, Saray’ımızın röntgenini çektik baktık gördük ki ilçemizin en büyük sorunu alt yapı sorunu, su sorunu. İlçemizin elli yıl önce yapılan alt yapısının yüzde 70’i asbestli borulardan oluşuyor. Bu sorunu çözmek için belediye meclis üyelerimizle birlikte alt yapı projeleri hazırladık ve bugün bu projelerin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projelerin hayata geçmesinde hiçbir siyasi sorun çıkarmadan verdikleri destek için belediye meclis üyesi arkadaşlarıma, alt yapı çalışmaları sırasında yaşanan sıkıntıları hoşgörüyle karşılayan Saray halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray’ın her zaman Cumhuriyet ilkelerine sahip çıktığını, davranışları ve görüşleriyle Tekirdağ’ın ve Türkiye’nin gözde ilçelerinden biri olduğunu söyledi.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak suyun öneminin altını çizen Albayrak, "Su, bizim özellikle önem verdiğimiz çok hassas bir konu. Şebeke sularının sorunlu olmasının en büyük nedeni boruların çok büyük bir çoğunluğunun hala asbest içermesinden kaynaklanıyor. O günün şartlarında başka imkan olmadığı için döşenen asbest borularla su getirilmiş. Yaptığımız araştırmalarda ilçelere göre dağılımında ise Saray ilçesinin borularının yüzde sekseninin asbest borulardan oluştuğu sonucuna vardık. Bugün alt yapısının da değişmesiyle Saray ilçemiz çok sağlıklı su üretim tesisine kavuşacak. 5 bin tonluk gömme deposuyla, klorlama tesisleriyle ve en önemlisi burada aktif hale getireceğimiz sistem ile her anlamda sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Bugün burada yapacağımız açılışın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çaban, TESKi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa tesisin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA