Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muğla'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümetiz. Milletten aldığımızı millete yatırım olarak sunan hükümetiz" dedi.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muğla'da Açıklaması
Bakan Eroğlu, Muğla'nın Dalaman ilçesindeki seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidarıyla muazzam bir gelişim yaşandığını ve bugün hangi hizmete bakılsa AK Parti imzasının görüleceğini söyledi.

Eroğlu, 2002'den önce, Türkiye'nin halinin perişan olduğunu ifade ederek, "IMF'ye olan borcumuzdan dolayı boynumuz büküktü. Biz büyük bir milletiz, kimseye boyun eğemeyiz, başımız asırlardır diktir. Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu zilletten bizi kurtardı" dedi.

AK Parti iktidarıyla ülkede büyük bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"IMF'ye olan 23 milyar dolar nasıl ödendi? Merkez Bankası'nda döviz yoktu. 70 sente muhtaç hale getirmişlerdi. Gökten bize altın yağmadı. Sizin alın terinizden aldığımız vergileri en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Hortumlatmıyoruz. Eskiden faiz lobisi vardı. En büyük hortumu o çekiyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Aynı zamanda ilaç lobisi vardı. İlaçlar o kadar pahalıydı ki bir taraftan faiz lobisi, bir taraftan ilaç lobisi ve ihalelerdeki usulsüzlükler. Biz gelmeden önce 30 metre yükseklikteki bir göleti 45 trilyona 22 yılda bitirmişler. Biz aynı göleti 4 buçuk milyona 18 ayda bitirdik. Farkımız budur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümetiz. Milletten aldığımızı millete yatırım olarak sunan hükümetiz."

- "Türkiye sağlıkta lider ülke"

Eroğlu, geçmişte sağlık sisteminin, Afrika'daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden daha kötü durumda olduğunu savunarak, bugün ise Türkiye'nin sağlıkta lider ülke olduğuna işaret etti.

AK Parti hükümetinin yönetim anlayışının, "her şey insan için" olduğunu anlatan Eroğlu, "Bugün istediğiniz hastanede muayene olup, istediğiniz eczaneden ilaç alabiliyorsunuz. İlaç fiyatları onda bire düştü. Muğla'da 475 kişilik hastanenin temeli atılmıştı. Seneye Türkiye'nin en güzel hastanesine kavuşmuş olacağız" dedi.

Muğla'da yapılacak baraj ve göletlerin sulama tesislerine, kentin içme suyu meselesine el attıklarını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"50-60 yıldır hayal edilen projeleri biz bitirdik. Biz Muğla ve ilçelerini muazzam bir bal üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Verdiğimiz destekle 227 bal ormanı kuruldu. Bal üretiminde Türkiye altıncı sırada iken ikinci sıraya yükseldi. Gelin hep beraber Dalaman'ı, Muğla'mızı ve ilçelerini dünyanın en iyi ballarını üreten bir merkez haline getirelim. Ormanlarımızı kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacağız. Biz Türkiye için büyük hizmetler yaptık, yapıyoruz."

- "7 Haziran'daki seçimler en önemlisi"

Eroğlu, Türkiye için büyük hizmetler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerinin altını çizerek, 7 Haziran seçimlerinin önemine işaret etti.

Türkiye'nin çok büyüyüp geliştiğine değinen Eroğlu, bu gelişmeden rahatsız olanların bulunduğunu söyledi. "Bu vatanın topraklarında gözü olanlar var" diyen Eroğlu, "Dolayısıyla onların heveslerini kursaklarında bırakmak, Türkiye'nin yükselişini devam ettirmek, gelecek nesillere çok daha büyük, güçlü bir Türkiye bırakmak için 7 Haziran seçimleri çok önemli" ifadesini kullandı.

Eroğlu, seçmenlerin Türkiye'nin geleceğini oylayacağını belirten Eroğlu, "Daha büyük bir Türkiye, 2023 hedeflerine imzasını, mührünü vuracak, dünyada 10 büyük ekonomi arasında yerini alacak bir Türkiye için oy kullanacaksınız. Bu bakımdan çok önemli. Hatta ilk defa 2023 hedefini sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ortaya koymuştu" diye konuştu.

- "Onlar konuşur AK Parti yapar"

Muhalefet partilerinin Muğla'ya "bir çivi dahi çakmadığını" ifade eden Eroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Çünkü hizmet bizde, şevk bizde, heyecan bizde. Millete hizmet sevdası, aşkı bizde. Dolayısıyla bunu ancak biz yaparız. Şöyle bir bakın: Muğla'ya bizden önce yol olarak, baraj, gölet, hastane olarak ne aklınıza gelirse gelsin bizden önce yapılanlarla bizim yaptıklarımızı karşılaştırın. Mukayese bile mümkün değil. Bizim 13 yılda yaptıklarımız, 70-80 yılda yapılanlardan çok daha fazla. Hele hele önümüzdeki dönemde, önümüz çok daha açık olacak. Allah nasip ederse daha büyük hizmetler yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Onun için diyoruz ki bırakın onları. Onlar konuşur, AK Parti yapar."

Kaynak: AA