Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ekonomide iyi bir noktadayız, cebimize daha çok para girmeye başladı. Son zamanlarda doların yükselmesi dış şartlardandır. Ama dizginler elimizde. Hazirandan sonra her şey yerli yerine oturacak" dedi.

Arınç, Köprübaşı ilçesi Ege Yüzme Havuzu'nda düzenlenen toplu açılış programında yaptığı konuşmada, aslında hasta olduğunu, ancak törende dinlediği Dombra şarkısı ve Köprüpaşı halkının coşkusuyla kendini daha iyi hissettiğini kaydetti.

Dombra şarkısının sözlerinin çok güzel olduğunu söyleyen Bülent Arınç, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçildiyse yüzde 2'si Dombra'dan yüzde 50'si sizden. Millet onu bu özellikleriyle seviyor, destekliyor" dedi.

AK Parti Hükumeti kurulduğunda, partiden seçilen ilk meclis başkanı olduğunu anımsatan Arınç, o dönemde Köprübaşı'na ne yapabileceklerini düşündüklerini ve bölgenin ihtiyacı olan hastane yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Arınç, hastanenin açılışında kendisine ikram edilen Köprübaşı'nda yetiştirilen çileği tattığını ve çok sevdiğini ifade etti.

Kürsüde yanına gelen Zeynep Girgin isimli yaşlı kadınla bir süre sohbet eden Arınç, ilçe kadınlarının çok başarılı olduğunu vurguladı.

Milletin AK Parti iktidarına inandığını kaydeden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oyunu arttırarak iktidar olan biziz. Allah'a hamdetmek lazım. Manisa'nın büyükşehirini kazanmamış olabiliriz ama 11 ilçe belediyesini biz kazandık. Kazançlıyız, başarılıyız. Allah bizi mahçup etmedi. En son Cumhurbaşkanını biz seçtik, halk seçti. Karşımıza 'ekmek için Ekmeleddin' diye birini çıkardılar. 'Yüzde 60 oy alacak' dediler kargaları güldürdüler. Her girdiğimiz seçimden başarıyla çıktık."

7 Haziran'da AK Parti'nin daha güçlü şekilde iktidar olacağını söyleyen Arınç, "Söz verdiğimiz halde yapmadığımız bir şey varsa yüzümüze vurun" dedi.

- Doların yükselmesi

Türkiye'nin milli gelirinin arttığını, faizlerin düştüğünü anlatan Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"İyi bir noktadayız, cebimize daha çok para girmeye başladı. Son zamanlarda doların yükselmesi dış şartlardandır. Ama dizginler elimizde. Hazirandan sonra her şey yerli yerine oturacak. Eğer bu gelişmeler nedeniyle başka partiler, 'AK Parti'den bir kurtulalım' diyorsa bizim hükumetimiz için çalışmamız lazım. Çünkü onlar sigarasını bile yanındaki komşunun ateşinden yakmak istiyorlar."

Muhalefet partilerinin niyetinin koalisyon kurmak olduğunu aktaran Bülent Arınç, "Niyetleri şu, hazinede ne varsa bitirelim, tüketelim, memlekette bir şey bırakmayalım. Bu kadar önemli önümüzdeki seçim. İstikrarın devamı için bizim de elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım" dedi.

Koalisyonların Türkiye'yi 100 yıl geri götürdüğünü ifade eden Arınç, "13 yıllık iktidarımız 100 seneye 100 sene ekledi" dedi.

Bazı partilerin 'Bu aday bizim memleketimizin çocuğu' diyerek adaylarını tanıttığını anlatan Arınç, iyi adayların dahi koalisyon hükumetinde etkinliğinin olamayacağını söyledi.

"CHP iktidara tek başına gelebiliyorsa gelsin, MHP tek başına gelebiliyorsa gelsin, diğerine bir şey söylemiyorum" diye konuşan Arınç, "Ama bu yeteneksiz, aciz insanların işi değil. Hükümet etmek er kişinin işidir. Biz inşallah güzel şeyler yapacağız" diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisa'yı, bölgenin ve ülkenin en önemli organik tarım merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Toplu açılış töreninde, İmam Hatip Ortaokulu, sosyal yardımlaşma vakıfları, halı saha, düğün salonu, sanayi dükkanları, belediye hizmet binalarının da aralarında bulunduğu tesisler hizmete açıldı.

Törende, Köprübaşı çilek sezonunun da açılışı yapıldı.

Kaynak: AA