AK Parti Ordu Milletvekili Şener, Gölköy'de

AK Parti Ordu Milletvekili ve Milletvekili adayı İhsan Şener, Gölköy'de Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek, 2014 yılı fındık sezonunda ihracattan 2.5 milyar lira gelir elde edildiğini açıkladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Şener, Gölköy'de
Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, AK Parti İlçe Başkanı Enver Katırcı ile Gölköy Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Şener, Ulubey-Gölköy yolunda yaşanan sıkıntının çözüleceğini ve yolun kesinlikle yapılacağını söyledi.

İhaleyi alan firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapımın geciktiğini söyleyen Şener, "İhale bedelinin çok altında fiyat ile bu yol ihalesi alındı. Daha sonra ise firma para kazanamadığını zarar ettiğini beyan ederek çalışmaları durdurdu. 2012 yılında başlayan yol çalışmaları durdu. Yaptığımız görüşmelerde firma daha süresinin olduğunu zaman verilmesini istedi. Ancak biz buna karşı çıkarak sözleşmeyi fesih ediyoruz. Önümüzdeki hafta yeniden ihale için çalışmalara başlayacağız. Bu yolu bitirecek yeterlilikte olan firmalar ihaleye davet edilecek" dedi.

Ziraat Odasını ziyareti esnasında Alan Bazlı Destek Ödemelerinin devam edeceğini de müjdeleyen Şener, "Alan Bazlı destek ödemeleri bundan sonra da sürecek. Biz üreticiye desteği 1 katrilyondan 10 katrilyona çıkartmışız. Popülizm olsun diye bunları yapmıyoruz. Üreticimize destek vererek daha da güçlenmesi için yapıyoruz. Bu sezon fındıktan ihracatta 2,5 milyar lira gelir elde edildi. Böyle bir gelir kalemi önceden yoktu. Fındık serbest piyasaya açılarak üreticiye destek verildi ve fındık fiyatları yükseldi. Uluslararası piyasada fındık kendi fiyatını buldu. Dünya ile rekabet konusunda endişemiz yok çünkü fındık üretiminin yüzde 70'ini Türkiye, Türkiye'de ise üretimin yüzde 35'ini Ordu yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA