Vurmalı Çalgılar Festivali Devam Ediyor

Dinçer Özer ile 9. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali Yenimahalle Belediyesi’nin de işbirliğiyle renkli bir organizasyona imza atacak. 22-23 Mayıs tarihlerinde Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte, yurt içi ve yurt dışından birbirini hiç tanımayan 160 genç bir araya gelerek muhteşem bir şov yapacak.

Vurmalı Çalgılar Festivali Devam Ediyor
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı ve proje yazarı Dinçer Özer önderliğinde, 81 ilde bulunan Resmi ve Özel tüm ilkokul-ortaokul, lise, üniversite, gençlik merkezleri öğrencilerini ve özel toplulukları kapsayan Vurmalı Çalgılar Festivali birbirinden güzel şovlara imza atmaya devam ediyor.

KORO HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

2 gün boyunca Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon’da yapılacak programa yurt içi ve yurt dışından 700 okuldan gelen başvurular arasından 160 öğrenci seçildi. İtalya,Portekiz,Fransa gibi ülkelerden de seçilen yabancı öğrencilerle birlikte birbirini tanımayan gençler 22 Mayıs Cuma günü saat 15.00’da başlayacak Festival kampında tanışıp kaynaşacak ve provalar yapacak,23 Mayıs Cumartesi günü saat 18.30’da da bir konser verecek.

Yenimahalle Belediyesi’nin misafiri olarak ilçeye gelecek olan öğrenciler Zübeyde Hanım Konukevi’nde ağırlanacak. Gençler, provalardan ve programlardan arta kalan zamanlarda ise belediye ekipleri refakatinde Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini de görme imkanı bulacak.
Kaynak: İHA