Prof. Dr. Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi İçin Rektör Adaylığını Açıkladı

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi için rektör adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi İçin Rektör Adaylığını Açıkladı
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Rektör adayı Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini kazanarak beklentilere en kısa sürede cevap vereceğini düşündüğünü söyledi.

Yılmaz şöyle konuştu:

“Körfez, liman ard bölgesindeki yükselen sanayi ile doğal kaynakların verimli işlemesinde öngörülerini iş dünyasına katma değer olarak kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi kurumsal kimliğini kazanarak beklentilere kısa zamanda cevap vereceğini düşünmekteyim. Teknik alt yapı ve donanımıyla çevresine fikir ve proje üretebilecek teknik üniversitenin mensuplarının aidiyet duygusuyla, akademik birikimiyle içinde yaşadıkları şehre ve topluma katma değer üretmeleri birincil ödevidir. Üniversiteler bu ödeviyle şehrin lokomotif gücün temsil ederler. Bir üniversitenin misyonunda Sosyal hayata Dair üniversite-toplum işbirliği, sivil toplum kuruluşlarıyla senkronize çalışması ne kadar önemliyse, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge Çalışmaları, İnovasyon çıktıları da önemlidir" dedi.

Kaynak: İHA