Mamak'ta 19 Mayıs'a Coşkulu Kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık meşalesini yaktığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mamak’ta coşkuyla kutlandı.

Mamak'ta 19 Mayıs'a Coşkulu Kutlama
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine katıldı.

Mamak Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Akgül’ün yanı sıra Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençlerin bayramını kutlayan Akgül, “Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu milletin geleceği sizlersiniz” dedi.

GENÇ KUTLAMA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Mamak Halk Eğitim Halk Oyunları ekibinin Trabzon yöresi oyunları ile devam etti. Solo türküler ve spor gösterilerinin yer aldığı program, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liseler arasında düzenlenen “19 Mayıs Bağımsızlık” konulu resim ve “Gençlik koşusu ve badminton” müsabakalarında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Öğrenciler ödüllerini ve madalyalarını Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney’den aldı.
Kaynak: İHA