Küre'de 19 Mayıs Törenlerinde Öğrenci Bayıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş savaşının ateşlendiği gün olan 19 Mayıs’ın 96. yıldönümü Küre’de düzenlenen etkinlikler ile gerçekleştirildi.

Küre'de 19 Mayıs Törenlerinde Öğrenci Bayıldı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Küre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okunmasının ardından başlayan törenlere, Küre Kaymakamlık Binası önünde ,Küre-i Nühas İstaiklal Yolu Mehtar Takımı mini konseri ile devam edildi. Konser sonrasında ise, Kaymakamlık önünden 19 Mayıs etkinliklerinin ikinci etabı olarak Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) okul bahçesinde ki alana kadar yürüyüs gerçekleştirildi.

İkinci etap törenlerinde günün anlama ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Tarih Öğretmeni Cihan Cızlakoğlu yaptı. Etkinlikte, şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ataya Cevabı, Küre ÇPAL Halk oyunları sunumu sergilendi.

AŞIRI SICAK BAYILTI

Küre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Tekvando kursu kursiyerlerinin tekvando gösterisi öncesinde aşırı sıcaklardan bunalan Dilek Tak isimli öğrenci rahatsızlandı, sağlık ekiplerinin anında müdalesi sonrasında ambulans’ta tedavi altına alınan Dilek Tak’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tekvando kurs öğrencilerinin gösterilerinin ilgi ile izlendiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, İlçe de düzenlenen İstiklal Yolu Gençlik ve Spor Turnuvaları’nda dereceye girenlere ödülleri, Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Küre İlçe Garnizon Komutanı Şeref Ay, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yavuz İlçe Milli Eğiti Müdürü Mehmet Tursun, ve protokol üyelerince verildi.

Törenler, Küre ÇPAL okul bahçesinde gerçekleştirilen kermes ile son buldu.

Törene; Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, İlçe Garnizon Komutanı Şeref Ay, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun, siyasi parti temsilcileri, stk, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetli Küreli vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA