Kulp'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Hükümet Konağı Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

Kulp'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlaması
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler kapalı spor salonunda devam etti. Kapalı spor salonundaki etkinliklerde, İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Aydın Kutlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Kulp Çok Programlı Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Meryem Çiçek yaptı. Çiçek, “19 Mayıs 1919 Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının yıl dönümüdür. Fakat bu tarih bir yolculuğun pekiştirdiği, çok daha uzun, zorlu ve önemli bir yolculuğun başlangıcıdır. İşte bu nedenle belki de anladığımız pek çok tarih içinde en önemlisi budur. Çünkü bu gün kurtuluş mücadelesinin ilk adımı atılmıştır ve biz biliyoruz ki en uzun yolculuklar bile o ilk adımla başlamıştır” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde öğrencilerin günün anlam ve önemiyle ilgili şiirleri okunması, Kulp Anadolu Lisesi ile Kulp Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerin bir birinden güzel gösterilerinin ardından ilçe genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA