HATSU'dan '50 Yılın İçme Suyu Seferberliği' Projesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) "50 Yılın İçme Suyu Seferberliği" projesi kapsamında bin 200 kilometre içme suyu şebekesinin döşeneceğini bildirdi.

HATSU'dan '50 Yılın İçme Suyu Seferberliği' Projesi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada, kentte içme suyu şebekesindeki kayıp kaçak oranının yüzde 70, içme suyu borularının ise yüzde 80'nin asbestli olduğunu belirtti. ​ İl genelinde içme suyu şebekelerinin enkaz halde olduğunu ifade eden Savaş, şebeke terfi istasyonlarındaki motopomp sistem eksikliğinden dolayı yüzde 30 oranında enerji kaybı yaşandığını kaydetti.

HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker de projenin tamamlanması halinde il genelinde içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmiş olacağını aktardı.

Projenin 3 aşamadan oluştuğunu belirten Çeker, şöyle devam etti:

"İlk adımda içme suyu ile ilgili en çok sıkıntı yaşayan ilçelerden 5'inin şebekesi 2015 yılında tamamen yenilenecek. 2016 yılında başlanacak ikinci aşamada 8 ilçenin altyapısı değişecek. Son aşamada ise içme suyu sorunu yaşayan tüm eski belde ve köylerin şebekesi değişecek. Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklığa rağmen Hataylıları susuz bırakmamak için elimizden geleni yaptık. Buna rağmen yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri içerisinde teşkilatlanmasını en erken tamamlayanlardan biriyiz."

İçme suyu şebekesi projelerinin yanında arıtma tesisleri, kanalizasyon tesisleri ve su getirme projeleri üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Çeker, döşenecek içme suyu şebekesinin yaklaşık bin 200 kilometreyi bulacağını kaydetti.

Kaynak: AA