Emet'e 200 Öğrenci Kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu

Emet Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılacak olan 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu temel atma töreni ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunun açılış töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Şerif Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Emet'e 200 Öğrenci Kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu
Temel atma töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, "Emet’te derslik başına düşen öğrenci sayısı 17’dir. Kütahya geneline baktığınız zaman derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 19, ortaöğretimde 23’tür. Bu rakamlar Türkiye ortalamasının çok altındadır. Bundan sonraki yatırımlarımız, mevcut binalarımızın iyileştirilmesi olacaktır. Birde il merkezinde olan, ikili eğitimde bulunan bir kaç okulumuzun normal eğitime dönüştürülmesidir" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "Kütahyalıyım, çünkü kişiliğimizin ilk oluştuğu, hamurumuzun ilk yoğurulduğu, adama benzemeye başladığımız dönemde buradaydık. Benzesek benzesek Kütahyalı bir adama benzemişizdir. Bir adamı 13 yaşında getirip, 18 yaşında gönderirsen bir şehirden, o tam oldu olurken ki hali, Kütahya’nın Pınarlarından da su içtiyse, Elif Türküsünüde söylediyse Kütahyalı olmuştur. Yanımızda okul arkadaşlarım var, aynı okulda, aynı koğuşta, aynı ranzada yattığım okul arkadaşlarım var, onun için yatılı okulun ne demek olduğunu bilirim, yatılı okulun insana neler kazandırdığını da bilirim. Ama bizim Kütahya İmam Hatip Lisemizin tuğlalarında bile; Allah yapanlardan razı olsun, yardım severlerin sayesinde uzun yıllar yapımı sürmüş, 10 yılda tamamlanmış. O tuğlalar nemi içine çeker, o soğuk kış günlerinde, aynı koğuşta 40 kişi yatardık. Şimdi öylemi peki? Şimdi yurtlarımız, okullarımız, maşallah otel gibidir. Ülkemizin geleceği olan yavrularımız, artık o kadar güzel ortamlarda yetişiyorlar ki, böyle olursa devlet olur. O bayrak durup dururken, kuru kuru Milliyetçilikle dalgalanmıyor. Hamdolsun, Gazi Mustafa Kemal’in ve şehitlerimizin bize emanet ettiği bu ülkeyi namerde değil, mert’e bile muhtaç olmayacak hale getirirken, eğer bu ülkede okumayan bir tek kız çocuğum varsa o devlet, devlet değildir. En ücra yerde benim sağlığı sıkıntıda olan vatandaşım, son nefesi dahi olsa, onun o nefesini daha kaliteli ve rahat almak için milyarları gözünü kırpmadan harcayan devlet, devlettir, işte o zaman o bayrak daha şanlı bir şekilde dalgalanır. ”ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninin ardından Emet Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunun açılışına geçen Nihat Zeybekci ve Vali Şerif Yılmaz, Yunus Emre Ortaokulu öğrencileriyle birlikte açılış törenini gerçekleştirdiler.

Emet Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılacak olan 200 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu temel atma töreni ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunun açılışına; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Şerif Yılmaz ile birlikte Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

(EFE)
Kaynak: İHA