Çayıralan'a 1 Milyon 85 Bin Lira Ödenek Ayrıldı

Yozgat İl Genel Meclis Üyesi Abdulbaki Karataş, İl Özel İdaresince Çayıralan ve köylerine 1 milyon 85 bin lira ödeneğin ayrıldığını bildirdi.

Çayıralan'a 1 Milyon 85 Bin Lira Ödenek Ayrıldı
Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat ve ilçelerinin AK Parti ile geliştiğini ifade ederek, köylerin sorunlarını çözmek için zaman gözetmeksizin çalıştıklarını söyledi.

İlçedeki köylerin bazılarında birçok hizmetin tamamlandığını bildiren Karataş, şunları kaydetti:

"2015 yatırım programı kapsamında ilçemiz köylerine birinci dilimde 539 bin lira ödenek ayrılmıştı. Bu ödenekle 9 köyümüze parke taşı alımı yapılırken, köylere ait su depolarının bakım ve onarımları, kanalizasyon bakım ve onarımları ile 3 kilometre birinci kat asfalt, 2 kilometre ikinci kat asfalt ile 2 adet köy konağı yapımı için ödenek tahsis edilmişti. Bu ödenekler içerisinde 2014'te belediyeliklerine son verilen Evciler köyümüze bir adet su deposu, Çokradan köyüne bir adet fosebtik çukuru ve Curali köyüne ise giriş asfaltı olmak üzere birinci dilimde ayrılan 539 bin lira ödeneğin planlaması ve ihaleleri yapıldı."

2015 yatırım programı ikinci dilimde ise Çayıralan'a 1 milyon 85 lira ödeneğin ayrıldığını dile getiren Karataş, "80 bin lira çocuk oyun parkı için ödenek ayrılmıştır. Alidemirci, Curali, Derekemal, Fahralı, Günyayla, Kaletepe, Külekçi ve Yukarı Yahyasaray köylerine 8 adet çocuk oyun parkı ihalesi bu hafta içinde yapılacak ve iş tesliminden itibaren 10 gün içinde oyun parklarının köylerimize kurulumu tamamlanacak. Kilit parke taşı alımı ile ilgili olarak ikinci dilim gelen ödenek ile 445 bin lira para ayrılmış ve ihalesi geçtiğimiz hafta içinde yapılmıştır. Taşların teslimine ise bugünden itibaren başlanacak ve 20 gün içinde bütün köylerin parke taşları teslim edilecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA