Burhaniye'de İş Sağlığı Ve Güvenliği Toplantısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme toplantısı yapmaya hazırlanıyor. Ticaret Odası sekreteri Ersel Pazarbaşı, “6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı”nın 21 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 14:00’da Ticaret Odası Konferans salonunda yapılacağını açıkladı..

Burhaniye'de İş Sağlığı Ve Güvenliği Toplantısı
Bütün firma çalışanlarının bu eğitimi almasının zorunlu olduğunu anlatan Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş,” 30 Haziran 2012 tarihine yürürlüğe girmiş olan 6331 Sayılı “ İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu “ ile birlikte firmaların faaliyet konusu ne olursa olsun, çalışan personelinin tümüne temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldırması, tüm personelin devlet hastanesi veya işyeri hekimi tarafından onaylanmış sağlık raporlarını aldırması ve ‘ risk değerlenmesi ’ yaptırması yasal bir zorunluluktur. Ayrıca 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfa giren işyerleri için işyeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu gelmiştir. Bunların yapılmadığı durumlarda firmalar ağır para cezaları ve idari cezalarla karşılaşacaktır.

Bu sebeple Burhaniye Ticaret Odası üyesi firmalarının zorunluluklarının farkına varmaları için İda Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi şirket personelinden Ceyhan Çetin, işyeri hekimi Dr. Ayla Aksoy, , iş güvenliği uzmanları Nilüfer Özel, Hilal Yılmaz ve Nagihan Akova’nın sunumlarıyla “6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı” 21 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 14:00’da odamız seminer salonunda gerçekleşecektir” dedi.

Kaynak: İHA