Amerikalı Öğrenciler, Atölye Çalışması İçin Taşköprü'ye Geldi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Amerika Georgia Üniversitesi Çevresel Tasarım Fakültesi işbirliğinde ABD’den 10 yüksek lisans öğrencisinin katıldığı kentin tarihi alanlarının tasarımı, güzelleştirilmesi ve çevre koşullarının iyileştirilmesine yönelik Taşköprü ilçesinde bir atölye başladı.

Amerikalı Öğrenciler, Atölye Çalışması İçin Taşköprü'ye Geldi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Seher Başlık, Doç. Dr. Rıfat Akbulut, Enformatik Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Yekta Karakulak, Georgia Üniversitesi’nden aslen Taşköprülü olan Prof. Dr. Ümit Yılmaz, Prof. Dr. John Francis Crowley yürütücülüğünde gerçekleştirilen çalışmada tarihi çarşı bölgesi, Kent Müzesi binası ve çevresi, Sahil Parkı, ırmak boyu, daha sonra gerçekleştirilecek uygulamalara temel oluşturacak tasarım önerilerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Georgia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ümit Yılmaz, atölye çalışmasının yönteminin teori ile pratiği birleştiren ve öğrencilerin derslerini bir uygulama içinde öğrenmelerini sağlayan bir niteliği olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Yılmaz, ayrıca burada yapılan çalışmanın amacının bir taraftan Taşköprü Belediyesi’nin istediği tasarım ürünlerinin geliştirilmesi diğer yandan da bir eğitim çalışması olduğunu ifade etti.

Atölye çalışmasına ev sahipliğini ise, Taşköprü Belediyesi yapıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın daveti üzerine Taşköprü’ye gelen ABD’li öğrenciler aynı zamanda yerel kültürü, değerleri ve yaşam tarzı konusunda da tespit ve araştırmalarda bulunacak.

15 gün sürecek çalışmaların ardından elde edilen veriler Taşköprü Belediyesi’ne teslim edilecek.

Çalışmada farklı dallardaki Yüksek Lisans öğrencilerinin isimleri ise şunlar:

Lindsey Scarlett Roper, Gabrielle Antoinette Pierre, Annettee Jager Griffin, Naomi Braff, Elizabeth Anne Beak, Shannon Marie Winterhalter, Andrew Charles Stern, Kelly Howard, Susan Elizabeth Summers, Andrew B Bailey.
Kaynak: İHA