Yatağan 15. Geleneksel Gençlik, Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

Bu yıl 15'cisi düzenlenen Yatağan Geleneksel Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Yatağan 15. Geleneksel Gençlik, Kültür Ve Sanat Festivali Başladı
Yatağan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı işbirliğiyle festival, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki el işi sergisinin açılışıyla başladı. Sergi açılışının ardından düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından amfi tiyatronun girişindeki meşaleler, protokol üyelerince yakıldı.

Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, açılışta yaptığı konuşmada, festivale katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkese teşekkür etti.

Görevde olduğu süre içerisinde çok sayıda sosyal etkinliğe imza attığını ifade eden Işık, "Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Onlar için düzenlediğimiz sosyal etkinliklerin yanı sıra, onlara iş imkanı sağlayacak tesislerin Yatağan'a kazandırılmasını sağlamalıyız. Unutmayalım ki onlar bizim geleceğimiz" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, bu tür sosyal etkinliklerin halkın kaynaşmasını sağladığı gibi toplumdaki birlik duygusunun ön plana çıkmasını sağladığını vurguladı.

Festivalin birinci günü etkinlikleri, Yatağan Ahi Sinan Folklor Araştırma Derneği folklor ekiplerini sahnelediği yöresel oyunlarla sona erdi.

Dört gün sürececek festivalde, okullar arası müzik yarışmaları, sergi açılışları, bale, tiyatro ve halk oyunu gösterileri, uçurtma şenliği ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı'nın sahne alacağı halk konseri gibi etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA