Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Belediyesi tarafından yenilenen Barış Manço Parkı açıldı.

Açılışta konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 2009 yılından bugüne kadar 85'in üzerinde yeşil alan düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

Açılan parkın Yumurcak Parkı olduğunu, Barış Manço'nun hayatını kaybetmesinin ardından Barış Manço isminin verildiğini ifade eden Aksoy, "Belki şarkılarını büyükler için söyledi. Ama o ömrünü son döneminde çocukların Barış Ağabeyi oldu. Safranbolu Belediyesi olarak ele aldığımız bütün konularda, yaptığımız bütün icraatlarda 'a' kalite hizmet vermeye gayret ediyoruz. Yenilemiş olduğumuz park, bölgedeki en fonksiyoneli oldu" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Hasan Güneş'in duasıyla birlikte parkın açılışı yapıldı.

- Safranbolu'da aranan 5 kişi yakalandı

Safranbolu ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğince yapılan çalışmada, 'kumar oynanması için yer sağlama', 'kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak', 'borçlunun ödeme şartını ödeme şartını ihlali', 'muhafaza görevini kötüye kullanma', 'alkol veya uyuşturucu maddenin etkisi altındayken araç kullanma', 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmaya veya sağlama' suçlarından aranan 5 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden Z.Ü, D.Ç, M.H, ve V.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA