Rasim Özdenören, 7. Kitap Fuarı'na Konuk Oldu

7. Kocaeli Kitap Fuarı, Türk edebiyat ve düşünce dünyasına derin izler bırakan Yedi Güzel Adam’dan birini daha ağırlamanın mutluluğunu yaşadı. Aynı zamanda bu yılki Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan Nuri Pakdil’in ardından Rasim Özdenören de Kitap Fuarı’na konuk oldu. Özdenören, Kitap Fuarı’nda “Okuma Kültürü Üzerine” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Rasim Özdenören, 7. Kitap Fuarı'na Konuk Oldu
Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Rasim Özdenören, okumanın mana vermek olduğunu söyledi.

“Bunun için merak sahibi olmak gerekir” diyen Rasim Özdenören, “Eğer bir soru ile önünüzdeki kavrama yaklaşmazsanız, bir sonuca da ulaşamazsınız. Nevton, Arşimet, Kopernik, soru sordukları için sonuca ulaştılar” dedi.

Konuşmasında Yunus Emre’nin, “İlim ilim bilmektir” dizelerini hatırlan Rasim Özdenören, “Yunus Emre asırlar önce bunu dile getirerek okumanın önemine değiniyor. Okumak kişinin hak bilmesidir. Doğru anlamı taşıyan Hak aynı zamanda Allah’ın isimlerinden biridir. Yani okumak bizi doğruya götürür” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Özdenören’e çiçek vererek, teşekkür etti. Öte yandan Rasim Özdenören, Kitap Fuarı’nda okurlarının yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılaştı. Okurlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren ve kitaplarını imzalayan Özdenören, Kocaeli Kitap Fuarı’nı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.
Kaynak: İHA