Mersin Esnafı Aşılanacak

İçel esnafına, meslek hastalıklarına karşı 10 yıl koruyucu etkisi olan tetanos aşısı yapılacak. İl genelinde özellikle sanayi sitelerindeki esnaf, İçel Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, İçel ESOB işbirliğinde başlatacağı kampanyayla aşılanacak.

Mersin Esnafı Aşılanacak
İçel İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti. Ziyarette, 10 yıl koruyucu etkisi olan tetanos aşısının meslek hastalıklarından korunma amaçlı olarak mutlak suretle vurulması gerektiğini belirten Dr. Kemik, iş sağlığı ve güvenliği açısından da tetanos aşısının önem taşıdığını belirtti.

Kemik, “Özelikle esnafımızın yoğun olduğu sanayi siteleri gibi iş salığı ve iş güvenliği açısından riskli olan bölgelerde tetanos aşısı kampanyamızı başlatacağız. Sanayi sitelerimizden başlayarak tüm esnafımıza 10 yıl koruyucu etkisi olan tetanos aşısı vurma amacındayız” dedi.

İçel ESOB Başkanı Dinçer de 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında özelikle sanayi sitelerinde metal madde temaslı ve riskli alanlarda çalışan esnaf sanatkarın meslek hastalıklarına yakalanma riskinin çok yüksek olduğunu vurguladı. Sanayi sitelerinde metalden kaynaklı insan vücudunun çeşitli bölgelerinde delme, yırtma, parçalama gibi kazaların yaşandığının ve tetanos riskinin yüksek olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “Sanayi sitesi esnafımız başta olmak üzere meslek hastalığı mikrobunu kapma riskinin yüksek olduğu bölgelerde bu aşıların mutlak suretle vurulması lazım. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Bu haftadan geçerli olmak üzere esnafımız ve yanında çalışan usta ve çıraklarımıza, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince tetanos aşısı yapılacak. Esnafımızı meslek hastalıklarından koruma amaçlı örnek çalışmalarından dolayı Halk Sağılı Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu arada, İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne ilk etapta 20 bin doz aşı geldiği ve bu aşıların ilk aşamada sanayi siteleri gibi riskli bölgelerden başlayarak kullanılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA