Erbil'de 6 Terör Zanlısı Yakalandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Erbil'de sivil yerleşim yerlerine saldırı yapma hazırlığında olan DAEŞ üyesi 6 kişinin yakalandığını duyurdu.

Güvenlik Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan terör zanlısı 6 kişinin, Erbil nüfusuna kayıtlı ve Kürt oldukları belirtildi. Açıklamada, DAEŞ üyesi olduklarını itiraf eden zanlıların, kaldıkları adreslerde çok sayıda bomba düzeneği ve patlayıcı ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"DAEŞ, Erbil'deki sivil yerlere saldırarak kargaşa çıkarmak istedi. Ancak söz konuşu zanlıların, yakınlarının ihbarları ve Güvenlik Ajansı'nın çalışması sonucu eylem hazırlığı yapan 6 kişi yakalandı ve planları boşa çıkarıldı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde DAEŞ üyeleriyle camilerde tanıştıklarını ve Ebubekir Bağdadi'ye biat ettiklerini itiraf etti."

DAEŞ üyeleri, 17 Nisan'da Erbil'deki ABD Başkonsolosluk binasına yakın noktadaki bombalı araçları patlatmış, saldırıda 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra yakalanan 5 DAEŞ üyesi, saldırıyı planladıklarını itiraf etmişti.

Kaynak: AA