Başkan Üzülmez, Model Uçak Gösterisini İzledi

Kartepe Belediyesi’nin, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Türk Hava Kurumu Kocaeli Şubesi işbirliğinde KOÜ Arslanbey Yerleşkesi’nde düzenlendiği “2. Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği” hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Başkan Üzülmez, Model Uçak Gösterisini İzledi
Kartepe semalarının model uçaklarla renklendiği şenlikte konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’nin doğal güzelliklerini de ortaya koyacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilçenin adını ön plana çıkartmaya ve duyurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, Türk Hava Kurumu Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman ev sahipliğinde Gebze, Kandıra ve Körfez İlçe THK şube başkanları ve yöneticileri, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ve havacılık sektörüne gönül verenleri Kartepe’de buluşturdu.

Yeni bir aktiviteye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, ilçede yapılan sportif aktivitelerden bahsetti. Adrenalin yüklü spor branşları, model uçak yarışması, dağ bisikleti ve krosu, Kartepe Tırmanma Yarışı, geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, sazan balığı yarışması, SUKAY yarışmaları bu sene ilkokul 5. Sınıf öğrencilerine dağıtacağımız bisikletler yanı sıra Kartepe Belediyesi Spor Okulları ve Bilgi Evlerinde yetişecek sporcularla ilçenin adına duyurmak adına yürüttükleri çalışmaları da aktaran Üzülmez, “KOÜ aslında asrın depremi olmasaydı Kartepe’nin dünyaya açılan yüzü olacaktı. İnanıyorum ki üniversitenizin yeni yönetimi ile Kartepe Belediyesi olarak başlattığımız projelerle ve çalışmalarla bu birliktelik güzel eserler ortaya çıkartarak ilçemizin bölgede önemli bir yere ulaşmasına destek verecektir” dedi.

Üniversite kampüs alanında havacılık sektörüne hizmet eden pistte düzenlenen şenlikte radyo kontrollü model uçak sahibi İstanbul, Bursa, Karadeniz Ereğlisi, Eskişehir, Sakarya ve Kocaeli’den 30 pilotun gösterileri büyük ilgi ile izlendi. THK Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, “THK olarak Kartepe’yi turizm açısından geliştirmek adına üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Kartepe Belediyesi’nin katkıları ile yapılan mevcut pistin her mevsim kullanır hale getirmek için de başkanımızın desteklerini beklemekteyiz” dedi.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz da, üniversitenin nitelikli eleman yetiştirmek ve gençlerin gelişimlerine katkı veren bir kurum olduğunu hatırlattığı konuşmasına üniversite kültürü çerçevesinde böylesi sosyal etkinlikler ve çalışmaların havacılık konseptine uygun şenliğin de önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, Kartepe Belediyesi ve THK ile birlikte üç kurumun birlikte güzel çalışmalara imza atacağına inandığını da belirtti.

THK Kocaeli Şube Başkanı Duman, Belediye Başkanı Üzülmez’e havacılık sektörüne katkılarından dolayı model uçak maketi hediye etti. Başkan Üzülmez de, şenlikte gösteri yapan havacılık sektörüne gönül veren model uçak sahiplerine teşekkür ederken günün anısına birer Kartepe manzaralı tablo takdim etti.
Kaynak: İHA