Aslan Seyhanlı Burhaniye'de Şampiyon Yetiştirecek

Eski milli güreşçi Avrupa ve dünya şampiyonu Aslan Seyhanlı, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ata sporuna hevesli gençlere eğitim veriyor. Atatürk Spor Salonunda 4 aydan beri sürdürülen çalışmalara yaklaşık 50 genç katılırken, Seyhanlı, çok yetenekli gençlerin olduğunu anlattı.

Aslan Seyhanlı Burhaniye'de Şampiyon Yetiştirecek
Eski milli güreşçi Aslan Seyhanlı, Burhaniye de şampiyon yetiştirmek için yoğun bir çalışma içine girdi. Haftanın 3 günü, gençlere ders veren Seyhanlı, anne ve babalardan çocuklarını güreşe göndermelerini istedi. Seyhanlı, belediyenin desteğiyle sürdürülen çalışmalarda, herhangi bir ücret alınmadığını söyledi.

Çalışmalara katılan gençlerden Cüneyt Öztürk,” Ben güreşe geleli 3 ay oldu. Benim hedefim çok büyük. İlerde çok iyi üniversiteler ve liseler kazanmaya çalışıyorum. Güreşte büyük bir olimpiyat ve dünya birinciliği olmak istiyorum. İlerde, güzel bir milli atlet veyahut güzel bir güreş öğretmeni olmak istiyorum”

dedi.

Çok yetenekli gençlerin olduğunu anlatan Aslan Seyhan’lı da,” Burhaniye kapalı spor salonunda 3 aydır güreş antrenmanlarına başladık. Ata sporumuzun büyük desteği olan Burhaniye belediye başkanı Necdet Uysal beye çok teşekkür ediyoruz. Bize büyük desteği var. Bunun yanı sıra ilçe müdürümüze teşekkür ediyorum. Burada hedefimiz büyük. Burada Avrupa, dünya olimpiyat şampiyonu çıkarmak hedefimiz . Çok kabiliyetli çocuklarımız var. Bütün aileleri güreşe, ata sporumuza güreşe çocuklarını göndermelerini istiyoruz. Burada herhangi bir ücret alınmıyor çocuklardan. Sadece çocukların salona gelmesi yeterli. Büyük bir zevkle, büyük bir umutla 4 aydır burada güreş çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Yetkin Sezer de,” 3 haftadan beri güreşe geliyorum. Hedefim büyük bir dünya şampiyonu olmak. Burada Aslan Seyhanlı hocamızla çok eğleniyoruz. Güzel şeyler yapıyoruz burada” dedi.

Ferhat Demir ise,” Hedefim çok büyük bir dünya şampiyonu olmak Burada Aslan Seyhanlı hocamla çok güzel vakit geçiriyoruz. O yüzden çok mutluyuz. Bütün arkadaşlarımız mutlu. Güreşi çok seviyoruz. Hepimizin hayali büyük bir şampiyon olmak” dedi.

Kaynak: İHA