AK Parti Bartın Milletvekili Tunç Açıklaması

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Tunç, Kurucaşile İlçe Kadın Kolları üyeleriyle parti binasında yaptığı toplantıda, partilerinin kadınlara büyük önem verdiğini, kadınların siyasete aktif katılımlarının sağlanması, istihdamlarının önündeki engellerin kaldırılması ve şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

12 Eylül 2010 referandumunda muhalefet partileri "hayır" oyu kullanırken, AK Parti olarak kadınlara pozitif ayrımcılık getiren Anayasa değişikliğine "evet" dediklerini anlatan Tunç, şöyle konuştu:

"Türk Ceza Kanunumuzda kadınlara karşı işlenen suçların cezalarını artırdık, kadın ve gençlerin işe alınmalarını teşvik için ilave istihdamda 5 yıl süre ile sigorta primlerini devletin ödemesi imkanını getirdik. Esnaf ve KOSGEB kredilerinde kadınlarımıza verilecek kredi miktarlarını daha yüksek tuttuk, doğum iznini 16 haftaya kadar uzattık, doğum nedeniyle çalışılamayan günleri borçlanma imkanı getirdik. İktidarımız, kız çocuklarının okuması için hiçbir iktidarın yapamadığını yapmış, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası ile 350 bin kız çocuğumuz okullu olmuştur. Bundan sonra da kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz."

Toplantıya, Kurucaşile Belediye Başkanı Zihni Sayın, AK Parti Bartın Milletvekili adayı Mustafa Yelkenci, İl Genel Meclis Üyesi Murat Erfındık, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve diğer partililer ile kadınlar katıldı.

Kaynak: AA