Türkiye'den Bosna Hersek'e Gönül Köprüsü Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki ilişkileri artırmak, ortak tarihi ve kültürü vurgulamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, Türkiye'den gelen 21 şehit yakını Bosna'daki şehit yakınlarıyla buluştu.

Türkiye'den Bosna Hersek'e Gönül Köprüsü Projesi
"Türkiye'den Bosna Hersek'e Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Türkiye'de yaşayan Bosna Hersek kökenli şehit annesi, şehit eşi, şehit babası ve şehit çocuklarından oluşan bir grup, Bosna Hersekli şehit aileleri ile bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Türkiye ve Bosna'da aynı acıları yaşayan aileleri bir araya getirmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

"Aynı dili konuşmuyoruz fakat gönülden gönüle bir yol olduğuna inanan insanlarız" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Kalpten kalbe bir iletişimin, paylaşımın yaşanacağını düşünüyoruz. İnşallah bu kalbi birlikteliklerimiz devam edecektir. Bakanlık olarak Türkiye'deki gazi ve şehit ailelerinin her türlü ihtiyaçlarını gidermek, gönüllerini hoş etmek için uygulamalar ve politikalar içinde olsak da bu Türkiye dışındaki Müslüman şehitleri kapsam dışında tuttuğumuz anlamına gelmez. Bu gönül birliği için daima Bakanlık olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak varız, bu böyle devam edecektir."

-"Hepsinin yüreğinde kardeş, anne, baba acısı var"

Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanı Gamze Ayrım ise şehit yakınlarının Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri projenin devamını getirmeyi istediklerini belirten Ayrım, "Aileler çok mutlular çünkü aynı acıyı yaşayan insanlar aynı acıyı yaşayanların dilinden daha iyi anlıyorlar. Hepsinin yüreğinde kardeş, anne, baba acısı var. Bu geziyi gerçekleştirirken çok duygulu anlar yaşadık" dedi.

Şehit yakınları da proje kapsamında hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA