Sarıkamış Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Başladı

Sarıkamış Belediyesi SUKAP projesi kapsamında kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarına başlandı.

Sarıkamış Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Başladı
Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin yıllardan beri gelen altyapı sıkıntısını ortadan kaldırmak için kent merkezinin tamamında kanalizasyon şebekesinin yenileneceğini söyledi.

Bu yöndeki çalışmaların, Şehit Kemal Mutlu Caddesi hastane güzergahında başlatıldığını vurgulayan Toksoy, şöyle konuştu:

"Doğal güzellikleriyle, tarihiyle, turizmiyle, şehitler diyarı olan Sarıkamış, yapılan projelerle çok kısa sürede bölgenin ve ülkenin marka kenti olacak. Yaklaşık bir yıl önce yaptığımız araştırmalar sonucunda hazırladığımız plan ve projeleri bir bir uygulamaya başladık. Öncelikle altyapı sorunu en büyük sorundu. Bunu çözmeden hiçbir çalışmanın anlamı olmaz. Bu nedenle yeni aldığımız iş makineleriyle kanalizasyon işine çok hızlı bir şekilde başladık. Ana caddelerden sonra mahallelerde devam edeceğiz. Bundan sonra bütün cadde ve sokaklarda asfalt ve kilit taşı işine başlayacağız. Çevre düzenlemeleri, park, bahçe ve çocuk oyun alanlarını çalışmalarını da eş zamanlı yürüteceğiz. Biz, Sarıkamışlıya hak ettiği, layık olduğu en güzel hizmetleri vermek için gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Tabi bu projeler, bu yapılan işler yalnızca belediye ekipleriyle olmuyor. Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve bütün projelerimizle ilgilenen, takip eden bizlere destek olan bizleri yalnız bırakmayan her türlü sorun ve sıkıntılarımızla ilgilenen milletvekillerimiz Ahmet Aslan ve Yunus Kılıç'a Sarıkamış adına şükranlarımızı sunuyoruz."

Kaynak: AA