Ödemiş Tarımına Belediye Desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'teki Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile fidan, ağaç, yoğurt, ayran ve zeytinyağı alımı için protokol yaptı.

Protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'de "sözleşmeli üretim" modelini uygulayan ilk yerel yönetim olduklarını, Küçük Menderes havzasındaki Bayındır'da çiçeklik kooperatifini, Bademli'de fidancılık kooperatifini, Tire'de süt kooperatifini, Kiraz'da da İğdeli Kooperatifi'ni alımlarıyla desteklediklerini söyledi.

Verdikleri destek sayesinde Tire Süt Kooperatifi'nin kalkınma modeli olarak dünya üniversiteleri tarafından incelenmeye başladığını kaydeden Kocaoğlu, Bademli Kooperatifi'nin de Kazakistan ve Özbekistan'a ihracat yaptığını söyledi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise ilçenin tarım ve hayvancılıkla geçindiğini belirterek, "Bu bölgede üretim yıllarca koşullara göre şekillendi. Özellikle ürünü satın alanın insafından kurtarılması adına, büyükşehirimizin katkılarından ötürü sayın başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Celil Ateşoğlu ise Bademli Kooperatifi'nin Türkiye'de kooperatifçiliğe önderlik ettiğini belirterek, "İlçe kaymakamı olarak böyle bir güzelliğe sahip olmak beni gururlandırıyor" diye konuştu.

Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi de konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zor zamanında çiftçinin elinden tuttuğunu söyledi.

Kaynak: AA