Mersin'de 'Anadolu Ateşi' Rüzgarı

AK Parti İçel İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve milletvekili adayı Muhsin Kızılkaya’nın girişimleriyle İçel’e gelen, Türkiye’nin en önemli modern dans topluluklarından ‘Anadolu Ateşi’, muhteşem bir gösteri sundu.

Mersin'de 'Anadolu Ateşi' Rüzgarı
Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın üstlendiği Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, İçel’de muhteşem bir gösteri sundu. Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen gösteride, Anadolu’nun 7 bölgesinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşan koreografileriyle Anadolu kültürü bir başka açıdan yansıtıldı. Gösteriyi, AK Parti İçel milletvekili adayları Muhsin Kızılkaya, Yılmaz Tezcan, İbrahim Gül, Mehmet Emin Kaplan ve Mehmet Taşkıran’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun yaklaşık 2 saat süren performansı, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Gösterinin sonuna doğru Mustafa Erdoğan ile Muhsin Kızılkaya da sahneye çıkarak dans topluluğu ile birlikte halay çekti.

Anadolu’nun tüm renklerini yansıtan gösteriden önce konuşan Kızılkaya, “Mustafa Erdoğan’ın kurduğu bu topluluk tüm dünyada Türkiye’yi tanıtıyor. Anadolu Ateşi’nde kendi suretimizi görüyoruz. Mustafa ile Yılmaz’ın parmağı acırsa benim canım acır. İçel’de de eğer bir Türkmen ve Yörük’ün parmağı kanarsa bir Kürt olarak benim canım yanar. Artık kan üzerinden kimse siyaset yapmasın ve kan damarda dursun. Kan üzerinden siyaset yapanlar bizden çok uzaktadır. Öyle bir ülke olsun ki, ne Türk Kürde ne de Kürt Türk’e düşman olsun. Kardeşlik, barış ve Türkiye’nin geleceği için yola çıktık” dedi.

Kaynak: İHA