Kütahya'da 30 Bin Kişiye 'Hayır' Yemeği

Kütahya'nın Simav ilçesinde 30 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Büyük Hayır ve Sünnet Şöleni"nde yaklaşık 30 bin kişiye yemek verildi.

Kütahya'da 30 Bin Kişiye 'Hayır' Yemeği
Simav Belediyesi tarafından organize edilen hayır yemek için 5 ton et, 650 kilogram arpa şehriye, 500 litre sıvı yağ, 50 kilogram tereyağı, 700 kilogram bulgur, 750 kilogram toz şeker, 300 kilogram irmik, 10 ton meşe odunu ve 20 bin ekmek kullanıldı.

Hazırlanan çorba, tas kebabı, bulgur pilavı ve irmik helvası, şölene katılan yaklaşık 30 bin kişiye ikram edildi.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, şölenin, ilçenin geleneksel olarak düzenlenen bir etkinliği olduğunu söyledi.

Bu şölenin 1985 yılından itibaren belediyenin önderliğinde gerçekleştirildiğini belirten Özkan, "Şimdiye kadar hiç ara vermedik. Sadece 2011 yılında Simav depremi nedeniyle o yıl gerçekleştirememiştik. O yıldan sonra aynen devam etti. Bundan sonra da aynen devam edeceğini umut ediyorum" dedi.

Özkan, hayır yemeğinin ve şölenin belediyeye maddi yönden bir etkisi olmadığını belirterek, etkinliğin, Simavlı hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Yemeğin ardından 22 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet olan çocuklara protokol üyelerince altın hediye edildi.

Şölene, Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, AK Parti Kütahya milletvekili adayları Şükrü Nazlı, Ahmet Tan, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner, MHP İlçe Başkanı Halil İbrahim Kazcıoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA