Kartepe'de Kaybolan Dağcıları Jandarma Kurtardı

İstanbul’dan gelerek Kartepe zirvesine tırmandıktan sonra kaybolan 8 dağcı Kartepe Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri tarafından bulundu.

Kartepe'de Kaybolan Dağcıları Jandarma Kurtardı
Kartepe zirvesine tırmandıktan sonra kaybolan 8 kişilik dağcı grubuna Serinlik Mahallesi Kız Kalesi yakınlarında ulaşıldı. Alınan bilgiye göre önceki akşam 156 Jandarmaya kayboldukları ihbarı yapıldıktan sonra 10 Jandarma 10 AFAD ve 5 vatandaş olmak üzere 25 kişilik ekiple arama çalışmalarına başlandı. Jandarma ve AFAD ekipleri yaptığı aramalar sonunda ilk olarak saat 20.30 sıralarında 8 kişilik dağcı grubundan ayrı dolaşan 3 kişiye ulaşmayı başardı.

Dağda kaybolan 5 dağcının ise toplu bir şekilde kayalık alanda mahsur kaldığı öğrenildi. Cep telefonlarıyla ekiplere konum gönderen 5 dağcıya da kısa sürede ulaşıldı. Büyük korku yaşayan ve kayboldukları sürede yanlarında bulundukları yemekleri yiyerek enerji toplayan dağcılar Elif Sezer, Mehmet Engin Gün, Tolga Enç, Gökhan Avcı, Tuncay Tiryaki, Gökhan Koral, Şafak Gürel ve Kubilay Kurumlu kendilerini kısa sürede kurtaran ekiplere teşekkür etti. 8 dağcı sağlık kontrolünden geçtikten sonra Kartepe Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdi.
Kaynak: İHA